Konya'da Şeb-İ Arus Tedbirleri

Valilik, Şebi Arus törenleri kapsamında 1517 Aralık tarihlerinde kentte yapılacak her türlü gösteri ve yürüyüşlerin yasaklandığını duyurdu.

Konya'da, Şeb-i Arus törenleri nedeniyle 15-17 Aralık'ta kentte yapılacak her türlü gösteri ve yürüyüşlerin valilikçe yasaklandığı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Hz. Mevlana'yı Anma Törenleri kapsamında düzenlenecek olan etkinliklere devlet erkanının katılması nedeniyle birçok güvenlik tedbiri alındığı belirtildi.

Planlanan resmi programlar öncesi ve devamında meydana gelebilecek her türlü provakatif eylemler için ilave güvenlik önlemlerinin alındığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Bu nedenle tesis olunan huzur ortamı ile milli güvenlik ve kamu düzeninin bozulmaması, cumhuriyetin temel nitelikleri, devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğü, başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla devlet kurum ve kuruluşlarının program ve etkinlikleri, resmi bayram, resmi anma günleri, resmi tören ve kutlamalar ile bu kurumların düzenleyeceği gelenek ve göreneklere göre yapacakları programlar, spor faaliyetleri ile bilimsel, ticari ve ekonomik amaçlarla yapılan toplantılar hariç olmak üzere 2935 Sayılı Olağanüstü Hal Kanunun 11/m maddesi, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunun 17. maddesi ve 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11/c maddesine istinaden her türlü açık ve kapalı yer toplantıları, gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, çadır kurma, stant açma ve benzeri eylem ve etkinlikler, 15, 16 ve 17 Aralık 2016 tarihinde ilimiz genelinde yasaklanmıştır.'
Kaynak: AA