Kızlarının Tek Kare Fotoğrafıyla Teselli Bulmaya Çalışıyorlar

Adana'nın Aladağ ilçesinde özel öğrenci yurdundaki yangında yaşamını yitiren 14 yaşındaki Sevim Köylü'nün ailesi, kızlarının yasını tutuyor Baba Köylü: 'Kızımın evimizde hiç fotoğrafı yoktu. Yetkililer fotoğrafını getirdiler. Son gördüğüm haliyle bu fotoğraftaki hali aynı kızımın. Bir nebze olsun fotoğrafı bize teselli oldu' Anne Köylü: 'Fotoğrafını öptüm ama geri gelen bir şey yok'

Aladağ ilçesinde özel öğrenci yurdundaki yangında yaşamını yitiren 8. sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Sevim Köylü'nün ailesi, kızlarının hasretini yetkililerce hediye edilen siyah çerçeve içindeki tek kare fotoğrafla gideriyor.

Aladağ'da özel öğrenci yurdunda 29 Kasım'daki yangında yaşamını yitiren Köylü'nün ailesi, anne Hayriye Köylü'nün 'Kızımın hiç fotoğrafı yok' sözünün basına yansımasının ardından durumdan haberdar olan Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerince kendilerine verilen tek kare fotoğrafla avunmaya çalışıyor.

Baba Ali Köylü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sinanpaşa Ortaokulu öğrencisi kızlarının 5 çocuğunun en büyüğü olduğunu söyledi.

Kızıyla çok iyi anlaştıklarını anlatan acılı baba, 'Kızımla aramız çok iyiydi. Kızım her iki günde bir mutlaka beni arardı. Derslerini anlatırdı. Halimi, hatırımı sorardı. Sevim bana ‘Baba’ dediğinde ağzından bir baba daha çıkardı.' dedi.

Köylü, TEOG sınavına giren kızını yalnız bırakmamak için Aladağ'a gittiğini ve en son burada yüz yüze görüştüklerini dile getirerek, şu değerlendirmede bulundu:

'Sınavdan çıktı, boynuma sarıldı. Öptüm onu, o da beni öptü. Sonra harçlığını verdim, ayrıldık. En son görüşmemiz kızımla bu oldu. Kızımın evimizde hiç fotoğrafı yoktu. Yetkililer fotoğrafını getirdiler. Son gördüğüm haliyle bu fotoğraftaki hali aynı kızımın. Bir nebze olsun fotoğrafı bize teselli oldu. Fotoğrafını görünce Sevim'i canlı gibi hissettim. Geride evlatlarım var. Allah onlara uzun ömür versin. Ama o benim için bambaşka biriydi, canımdı o benim.'

- 'Fotoğrafını öptüm ama geri gelen bir şey yok'

Hayriye Köylü de yurt yangınını televizyondan öğrendiğini anlattı.

Kızının tatilde eve geldiğinde kendisine hep yardımcı olduğunu aktaran Köylü,'Kızım TEOG sınavından sonra eve geldi. Bana hiç iş yaptırmazdı. 'Bu yıl sevindireceğim sizi' dedi. Sağlıkçı olmak istiyordu.' diye konuştu.

Köylü, kızının 7 yaşına kadar kalp damar tıkanıklığı ve kalp kapakçığında sarkma nedeniyle tedavi gördüğünü belirterek, 'Fotoğrafını öptüm ama geri gelen bir şey yok. Kızımın 7 yaşına kadar tedavisi için uğraştık. Tedavisi bitti sağlığına kavuştu. Benden hareketliydi. Ama gitti işte benim kızım.' ifadesini kullandı.

Aladağ'da 29 Kasım'da özel öğrenci yurdunda çıkan yangında 10 öğrenci, yurt müdürünün 6 yaşındaki kızı ve bir eğitmen olmak üzere 12 kişi hayatını kaybetmiş, 24 kişi yaralanmıştı.
Kaynak: AA