Katar'dan Sonra Kuveyt'ten De Arap Birliği'ne Toplanma Çağrısı

Kuveyt, Suriye'nin Halep kentindeki insani durumu görüşmek için Arap Birliği'ne olağanüstü toplanma çağrısında bulundu.

Kuveyt'in, Suriye'nin Halep kentindeki insani durumu görüşmek için Arap Birliği'ne olağanüstü toplanma çağrısında bulunduğu bildirildi.

Arap Birliği'nin Kuveyt Daimi Temsilcisi Ahmed Abdurrahman el-Bekr, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ülkesinin, Arap Birliği'nin 19 Aralık'ta Halep başta olmak üzere Suriye'deki durumu görüşmek üzere Dışişleri Bakanları düzeyinde olağanüstü toplanmasını talep ettiğini aktardı.

Bekr, halihazırda Kuveyt ile Arap Birliği Genel Sekreterliği ve dönem başkanı Tunus arasında görüşmeler yürütüldüğünü ifade etti.

Katar da dün başta Halep olmak üzere Suriye'deki durumu görüşmek için Arap Birliği ülkelerinden olağanüstü toplantı talebinde bulunmuştu.

Doğu Halep'te yüz binlerce sivil 4 Eylül'de rejim güçleri ve İran komutasındaki Şii milislerin kuşatmasına girmişti. Hava saldırılarında tüm sağlık merkezleri, okullar ve fırınlar hizmet dışı kalmıştı.

Halep'te dün akşam Esed rejimi güçleri ile muhalifler arasında Türkiye ve Rusya'nın ara buluculuğunda ateşkes sağlandığı ve sivillerin bölgeden çıkarılacağı bildirilmişti.

Ancak ateşkes anlaşmasına rağmen bölgeden sivil halka yönelik katliamlara ilişkin haberler ve görüntüler gelmeye devam ediyor.
Kaynak: AA