Karlıova'da Kar Esareti

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde iki gündür etkili olan ve kar kalınlığının 1 metreyi aşan yağış sonucu evlerinde mahsur kalan diyaliz hastaları kar küreme araçlarıyla hastaneye götürüldü BingölErzurum karayolunda mahsur kalan yolcular, karayolları ve belediye ekiplerinin yürüttüğü çalışmada ilçe merkezine getirildi.

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde iki gündür etkili olan ve kalınlığı 1 metreyi aşan kar hayatı olumsuz etkiliyor.

Karlıova ilçesinde 2 gündür etkili olan ve tipiye dönüşen kar hayatı olumsuz etkilerken, ilçe merkezinde kar kalınlığı 1 metreyi aştı. Vatandaşların evlerinden çıkmakta güçlük yaşadığı ve 2 gündür okulların kapalı olan okullar yarın da tatil edildi.

Kar yağışı sonucu Bingöl-Erzurum karayolu trafiğe kapandı. Kapanan yolda mahsur kalan yaklaşık 100 yolcu, belediye ve karayolları ekiplerinin çalışmasıyla ilçe merkezine getirildi.

Ekiplerin, kar nedeniyle yolda mahsur kalan vatandaşları kurtarma çalışmaları sürüyor.

İlçede, hastaneye gidemeyen diyaliz hastaları, Karlıova Belediyesi ekiplerine ait kar küreme araçlarıyla evlerinden alınarak, hastaneye ulaştırıldı.

Karlıova Belediyesi ekipleri, bazı mahallelerde kar yağışı nedeniyle evlerinden çıkamayan vatandaşlara su ve ekmek dağıttı.

Kar yağışının sürdüğü ve tüm köy yollarıyla bağlantısı kesilen ilçede, elektrik ve su sıkıntısı yaşanıyor.

Öte yandan, ilçeye bağlı Taşlıçay köyünde Zeki Sönmez'e ait ahıra çığ düşmesi sonucu 7 küçükbaş hayvan telef oldu.

Kaynak: AA