Kadıköy'de 'Huzur Toplantısı-2016' Gerçekleştirildi

Asayiş, trafik, çevre sorunlarının tartışıldığı toplantıya ilçe protokolünün yanı sıra muhtarlar ile vatandaşlar da katıldı.

Kadıköy'de, ilçe protokolü, mahalle muhtarları ve vatandaşların katılımıyla 'Huzur Toplantısı-2016' gerçekleştirildi.

Wyndham Grand Kalamış Marina Otel'de gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Kadıköy Kaymakam Vekili Yusuf Ziya Karacaev, Kadıköy Belediye Başkan Vekili Mustafa Çetinkaya, Kadıköy İlçe Emniyet Müdürü Kenan Kurt, ilçe mahalle muhtarları ile vatandaşlar katıldı.

Kadıköy Kaymakam Vekili Karacaev, burada yaptığı konuşmada, iki ayı aşkın bir süredir Kadıköy kaymakamlığına vekalet ettiğini, bu süre zarfında Kadıköy'deki kamu kurumlarının, muhtarların ve sivil toplum kuruluşlarının arasında güzel bir uyum gözlemlediğini söyledi. Kadıköy’de vatandaşların hak ve sorumluluklarının farkında olduğuna değinen Karacaev, 'Hakkını, hukukunu, ödevini, sorumluluğunu bilen vatandaşlarımız, gerektiği yer ve zamanda yasalara saygılı olarak talepleri yerine getiriyorlar. Vatandaşımız hakkını arıyor hizmet de talep ediyor. Vatandaş olarak uyması gereken kuralları da biliyor, bu nedenle işleyiş sağlıklı bir şekilde yürüyor.' şeklinde konuştu.

Kadıköy Emniyet Müdürü Kurt da, Beşiktaş'taki terör saldırısında şehit olan vatandaş ve meslektaşlarını anarak, 'Ülkemizi dinsel, etnik her ne amaçla bölmek, yıkmak isteyen uluslararası emperyalizm ve onun maşaları şunu iyi bilmelidirler ki tarihte kurtuluş savaşı kazanmış olan, mazisi yüzlerce yıla tekabül eden bir ulus birlik ve bütünlük içinde kenetlenerek bu lanet teröre gereken cevabı verecek ve asla korkmayacaklardır.' ifadelerini kullandı.

Kenan Kurt, huzur toplantısının temel amacının polis halk ilişkilerini olumlu yönde geliştirmek olduğuna dikkati çekerek, polisin suç ve suçluyla mücadelesinde en büyük yardımcısının vatandaşlar olduğunu vurguladı.

Daha sonra Kadıköy Emniyet Müdürlüğü'nün çalışmaları hakkında kapsamlı bir sunum gerçekleştiren Kurt, son dönemde toplantı, gösteri ve yürüyüş haklarının kısıtlandığı yönündeki eleştirilerin de gerçeği yansıtmadığını dile getirerek, yıl içinde Kadıköy'de 700'ün üzerinde basın açıklaması gerçekleştiğini, bunlardan sadece 14'üne müdahale edildiğini söyledi.

Konuşmalardan sonra vatandaş ve muhtarları dinleyen yetkililere iletilen sorunların başında Kadıköy'deki inşaat yoğunluğundan kaynaklanan trafik, yol işgalleri, gürültü ve koordinasyonsuzluk yer aldı. Vatandaşlar, önceden haber verilmeden yolların kesildiğini, yıkılmak üzere boşaltılan metruk binaların güvenlik zaafiyeti oluşturduklarını belirtti.

Kaynak: AA