İzmir'de 11 Bin Öğrenciye Göz Taraması

İzmir'de 11 bin ilköğretim öğrencisine göz taraması yapılması için protokol imzalandı.

İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı arasında ilköğretim çağı çocuklarında göz taraması yapılmasına ilişkin protokol imzalandı.

İzmir Ticaret Odası'nda gerçekleşen imza töreninde konuşan İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı Başkanı Ekrem Demirtaş, çocuğun başarısının okuduğunu görmesinden geçtiğini belirterek, ailelerin çocuklarının yaşadığı göz bozukluklarını zaman zaman fark edemediğini söyledi.

Demirtaş, öğretmenlerin bu konuda daha dikkatli olduğunu ve çocuğun göz bozukluğunu fark ettiğini ifade ederek, bu protokol sonucunda yapılacak tetkiklerin, tedavilerin çocukların başarısına önemli katkı sağlayacağını belirtti.

İzmir Halk Sağlığı Müdürü Bediha Salnur da görme kusurlarının başarıyı ciddi anlamda etkilediğini, amaçlarının çocuklara sağlıklı bir gelecek sağlamak olduğunu kaydetti.

Salnur sözlerini şöyle sürdürdü:

'Biz istiyoruz ki başarısızlık kısmına varmadan bu görme kusurlarının önüne geçilsin. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün izniyle ve ticaret odasının desteğiyle Toplum Sağlığı Merkezindeki hekimlerimizle çocukların gözlerini tarayalım, en ufak bir görme kusuru tespit edildiğinde tedavi edilsin. Bu uygulama, eğitim öğretim döneminin sonuna kadar devam edecek.'

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi ise Konak, Narlıdere, Gaziemir ve Çiğli bölgesindeki 11 bin çocuğa bu desteği vereceklerini belirtti.

Kaynak: AA