İlkadım'da Karla Mücadele

İlkadım Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ilçenin dört bir tarafında karla mücadele çalışması başlattı.

İlkadım'da Karla Mücadele
Meteorolojik verilerin her an değerlendirilerek 3 greyder, 4 kepçe, 6 cays, 1 yükleyici, 2 tuzlama aracı, 1 kar küreme aracı ve 24 saat hazır bekleyen 40 kişilik ekiple çetin kış şartlarında vatandaşların mağduriyet yaşamaması için çalışmalarını devam ettirdiklerini belirten İlkadım Belediyesi Fen İşleri Müdürü Mustafa Karaduman, dün akşamdan itibaren etkisini göstermeye başlayan kar yağışıyla beraber hemen tedbirleri alarak yol tuzlama ve kar küreme çalışmalarına başladıklarını söyledi.



Tok: "Hiç bir vatandaşımız kar nedeniyle mağdur olmayacaktır"

İlkadım Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin zaman ve konum ayırt etmeksizin 24 saat çalıştığını ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Hiç bir vatandaşımız kar nedeniyle mağdur olmayacaktır. Kar yağışı tüm şehri etkisi altına almasına rağmen özellikle yüksek kesimlerde evlerine ulaşmakta zorluk yaşayan vatandaşlarımızın, yol açma ve tuzlama çalışmalarımızla evlerine güven içerisinde ulaşmalarını sağlıyoruz. Dün geceden itibaren tüm mahallelerimizde tuzlama çalışmalarını başlattık, bu çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. Aynı zamanda yol açma çalışmalarımızı yağıştan daha çok etkilenen yüksek mahallelerimizden başlatarak ilçemizin tüm mahallelerinde sürdürüyoruz” dedi.

İlçede Ahullu, Toybelen, Derecik, Uzgur, Güzeldere, Yeşiltepe, Ataköy ve Kavacık Mahallelerinde yol açma ve tuzlama çalışmaları yapıldı.
Kaynak: İHA