Hemşire Ve Sağlık Çalışanlarından Murat Boz'un Oynadığı Filme Tepki

Şarkıcı Murat Boz’un başrolünü oynadığı ’Dönerse Senindir’ adlı filminde hemşire rolündeki kızların mini etek giymeleri sağlık çalışanlarının tepkisine sebep oldu.

Hemşire Ve Sağlık Çalışanlarından Murat Boz'un Oynadığı Filme Tepki
23 Aralık’ta vizyona girecek ’Dönerse Senindir’ adlı filmdeki mini etekli hemşireler tepkiye yol açtı. Filmde hemşire rolündeki kızların mini etek giymelerine Çanakkale Devlet Hastanesi Başhekimlik binası önünde tepki gösterildi. Sağlık-Sen Şube Başkanı Suat Özen, canını dişine takarak, bu hizmeti sunan hemşireleri ve sağlık çalışanların rencide edildiğini belirterek, "Hemşireyi cinsel bir obje olarak göstermek küstahlıktır, ahlak dışılıktır. Hemşire, halkın sağlığı için kutsal bir görev üstlenmiştir, Hemşire, 7 gün 24 saat bayram-seyran demeden alın teri ile insanlığa hizmet edendir. Hemşire, annedir, kardeştir, eştir. Sizin filmlerinizde oynattıklarınız gibiler değildir. Hemşire, çoluk çocuğunun bakmadıkları büyüklerine, hastanelerde evlatlık, yarenlik edendir. Bir meslek grubunu rencide edici, incitici, cinsel anlamda ön plana çıkaran görüntülere yer verilmesi art niyet değilse bile büyük bir aymazlık, hadsizliktir. Yüz binlerce hemşire adına buradan sesleniyoruz: Öncelikle filmde bu tür görüntülerin yer almasından dolayı yapımcı ve yönetmen başta olmak üzere, yetkili herkesi kınıyoruz. Çağrımız; sinema filminden bu sahnelerin çıkarılması, aslına uygun olarak, gerçeğe eş değer sahnelerle tekrar çekilerek gösterime gidilmesidir. Mesleğin şerefine sahip çıkılmasını istiyoruz. Sağlık çalışanları, her türlü zorluk altında, kendi hayatından, ailesinden fedakarlık yaparak büyük bir özveri ile görev yapmaktadır. Yurdumuzun en ücra köşelerine, kar-kış demeden gerekirse yolları açarak giden, cankurtaran bu insanlar için ne yapılsa azdır” şeklinde konuştu.

Filmin o sahnelerinin yeniden çekilmesi gerektiğini ifade eden Suat Özen, “Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, Başbakanımız, Sağlık Bakanımız ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımızı bu rencide edici film konusunda gerekli müdahalede bulunmaya davet ediyoruz. Ancak, filmin yapımcıları, bu sahnelerde ısrarcı olmaları halinde, Kültür ve Turizm Bakanımız Nabi Avcı’dan, hemşirelik mesleğine sahip çıkarak, filmin bu şekilde gösterime girmesine izin vermemesini talep ediyoruz. Başta Murat Boz olmak üzere, söz konusu filmin yapımcı ve yönetmenini de sağlık çalışanlarından ve hemşirelerden derhal özür dilemeye davet ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA