Halep'e Yönelik Saldırılara Edirne'den Tepki

AGD Edirne Şube Başkanı İriş: 'Tüm samimiyetimizle ve içtenliğimizle bu anlamsız savaşın bitmesini istiyoruz.'

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Edirne Şube Başkanı Abdülhamit İriş, tüm samimiyet ve içtenlikleriyle bu anlamsız savaşın bitmesini istediklerini bildirdi.

İriş, yaptığı yazılı açıklamada, bugün yapılan saldırılarla Halep'in yandığını, 50 binden fazla insanın aç ve susuz olduğunu bildirdi.

İriş, şunları kaydetti:

'Biz tüm samimiyetimizle ve içtenliğimizle bu anlamsız savaşın bitmesini istiyoruz. Yaşam hakkı, mülkiyet hakkı, inanç ve düşünce özgürlüğü, ailenin koruması hakkı ve aklın korunması hakkı her insan içindir. Bu haklara teminat olabilmemiz, adaleti, barışı tesis edebilmemiz, güçlü olmamız ile mümkündür. İslam ülkelerinin çatışması değil, kucaklaşması ve birlikte hareket etmesi gerekir. Mezhep ve ırk farklılığını gerekçe görerek çatışmak bölge ülkelerinin tamamını emperyalizme bağımlı hale getirir. İsrail’i güçlendirir.'

Son iki yılda Akdeniz'in sularında boğularak ölen Müslümanların sayısının 10 bini geçtiğini kaydeden İriş, 'Bunun ne anlama geldiği konuşulmalıdır. Ne oluyor da Müslümanlar, ezanların okunduğu topraklardan çan seslerinin baskın olduğu topraklara kaçmak istiyor? Bu düşünülmelidir.' ifadelerini kullandı.

Başta Halep olmak üzere, Suriye'nin tamamında ve diğer İslam ülkelerindeki sıkıntıların diyalog yoluyla çözüleceğine inandığını bildiren İriş, İslam ülkelerinin birlikte hareket etmesiyle yeni bir dünyanın kurulacağını aktardı.

İriş, 'Engelleyemediğimiz bu anlamsız savaşlarda, çatışma ve terör hadiselerinde yaşamını yitiren tüm kardeşlerimize Allah rahmet diliyoruz. Mekanları cennet olsun. Allah, ülkemizin kardeş ülkelerle, şehirlerimizin kardeş şehirlerle birlikteliğini nasip etsin, aramızdaki ayrılıkları gidersin. Allah, hepimize çözümün İslam ülkelerinin birlikteliğinde olduğunu göstersin.' değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA