Gazi Üniversitesi Düşümdeki Okul Projesi Edirne'de

Gazi Üniversitesi, Düşümdeki Okul Projesi 18. okulunu yapmak için hazırlıklara başlayarak, 14-16 Ocak 2017 tarihinde yeni yılın başında Edirne’nin Uzunköprü ilçesine bağlı Kırcasalih İlköğretim Okulu’na gidiyor.

Gazi Üniversitesi Düşümdeki Okul Projesi Edirne'de
Gazi Üniversitesi Rektörlüğü, Gazi Üniversitesi Öğrenci Konseyi ve öğrenci toplulukları 85 bin öğrencisiyle ortaklaşa gerçekleştireceği bu etkinlik ile ülke genelinde sosyal sorumluluk projelerine ara vermeden devam ediyor. Bilim kültür sanat ve akademik çalışmaların yanı sıra popüler kültür etkinlikleri ile adından sıkça bahsettiren Gazi Üniversitesi bu defa sosyal sorumluluk projeleri ile de farkını gösterip adından sıkça bahsettirecek. Gazi Üniversitesi Düşümdeki Okul Projesi 18. okulunu yapmak için hazırlıklara başladı 14-16 Ocak 2017 tarihinde yeni yılın başında Edirne’nin Uzunköprü İlçesine bağlı Kırcasalih İlköğretim Okulu’na gidecek.

“Batıyı unutmayalım”

Gazi Üniversitesi’nden yapılan açıklamada, “Türkiye’de doğu, güneydoğu, Karadeniz ve iç Anadolu bölgelerinde gerçekleştirilen etkinlikleri projeleri destekliyoruz ve yıllarca bu bölgelerde projeler gerçekleştirdik. Fark ettik ki ülkemizin batısı ihmal edilmiş. Biz ülkemizin batını da unutmadığımızı ülkemizin her köşesine karışına sahip çıkmamız gerektiğini düşünüyoruz. Yüreği derya öğrencilerimizin yoğun ilgisi ve projeye yoğun katkısı sayesinde projelerimiz hız kesmeden devam edecektir” denildi.

“Durmadan çalışıp bu oyunlara izin vermeyeceğiz”

Terör olaylarına da dikkat çekilen açıklamada, “Düşmanlarımız durmadan terör olayları ve ülkemizle ilgili çeşitli oyunlar oynayarak gelişmemize büyümemize engel olmaktalar. Bizler bu ve diğer projelerimiz ile durmadan çalışıp bu oyunlara izin vermeyeceğimizi gelişime büyümeye katkı sağlayacağımızı tüm kamuoyuna duyurmak istiyoruz. “Biz bir fidan dikip fidanın orman olmasını bekleyeceğiz” yani gelecek nesilleri bilgilendirip ülke için korkmadan çekinmeden çalışmayı sağlamayı hedeflemekteyiz” ifadelerine yer verildi.

Düşümdeki Okul Projesi Genel Koordinatörü Mevlüt Bora ise, “Edirne’de gerçekleştireceğimiz bu projeden sonra Malatya, Şanlıurfa ile devam edip ülkemizin ücra köşelerinde birçok okula birçok küçük yüreklere dokunmaya onlara hayal kurdurmaya devam edeceğiz” dedi.

Edirne Milletvekili Rafet Sezen’e ziyaret

Düşümdeki Okul Projesi Genel Koordinatörü Mevlüt Bora, Uzunköprü ilçesinde yapacakları proje için Edirne Milletvekili Rafet Sezen’i ziyaret etti. Ziyarette konuşan AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen, “Edirne’deki bu güzel sosyal sorumluluk projesini gönülden destekliyorum. Ülkesinin doğusunu batısını ayırmayan her Türk gencinin gözlerinden öpüyorum. Bölünmeyeceğiz ayrışmayacağız. 15 Temmuzda nasıl birlik beraberlik sağladıysak her sorunda her zor durumda nasıl ülkemize sahip çıkıyorsak bu ruhu kaybetmeyip yolumuza devam etmeliyiz. Düşümdeki okul projesi ekibine, gazi üniversitesine başta Rektörümüz Prof. Dr. Sayın İbrahim Uslan olmak üzere bütün öğrencilerimize bu erdemli düşüncelerinden ve emeklerinden ötürü çok teşekkür ediyorum. Çalışmalarında başarılar diliyorum. Öğrenci kardeşlerimin gözlerinden öpüyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA