Filistinli Çocuklardan Halep Protestosu

Gazze'deki Filistinli çocuklar, Esed rejimi ve destekçilerinin Halep'e yönelik saldırılarını protesto ederek uluslararası toplumu katliamı durdurmaya çağırdı.

Filistinli çocuklar, Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin Suriye'nin doğu Halep bölgesinde gerçekleştirdiği katliamın önlenmesi için uluslararası topluma çağrıda bulundu.

Gazze'deki Uluslararası Kızılhaç Örgütü (ICRC) binası önünde toplanan çocuklar, Halep'teki sivillere yönelik saldırıları protesto etti. Çocuklar, 'Halep'te insanlık nerede?', 'Katliamı durdurun', 'Halep yakılıyor' yazılı dövizler taşıdı.

AA muhabirine konuşan Farac el-Vadiyye isimli Filistinli çocuk, 'Halep halkının yanında olduğumuzu göstermek ve oradaki katliamı kınamak için bugün burada toplandık.' dedi.

Vadiyye, 'Tüm uluslararası yardım kuruluşlarının Halep'teki katliama ve Suriye'de masumlara karşı işlenen suçlara son vermek için harekete geçmesi gerekiyor.' diye konuştu.

- Hamas'tan kınama

Öte yandan Filistin'deki İslami Direniş Hareketi Hamas da Halep'teki sivillere yönelik katliamları kınadığını bildirdi.

Hamas tarafından yapılan yazılı açıklamada, 'Halep kentinde yaşananları son derece acı içerisinde takip ediyoruz. Halep halkının maruz kaldığı katliamlar karşısında insanın tüyleri diken diken oluyor.' ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, Halep'te işlenen korkunç katliamların önüne geçilmesi ve yaşlı, çocuk ve kadınların kurtarılması için uluslararası kuruluşlara çağrı yapıldı.

Halep'te dün akşam Esed rejimi güçleri ile muhalefet arasında Türkiye ve Rusya'nın arabuluculuğunda ateşkes sağlandığı ve sivillerin bölgeden çıkarılacağı bildirilmişti.

Ancak ateşkes anlaşmasına rağmen bölgeden sivil halka yönelik katliamlara ilişkin haberler ve görüntüler gelmeye devam ediyor.
Kaynak: AA