Fair Play Üniversiteler Kervanı

Olimpiyat şampiyonu güreşçi Taha Akgül: 'Şampiyonluk gelip geçici. Önemli olan şampiyonluk sonrasında da insanlar tarafından adınızın güzel bir şekilde anılması'

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Fair Play Üniversiteler Kervanı, 30. ziyaretini Gazi Üniversitesine yaptı.

Mimar Kemalettin Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlikte düzenlenen panele konuşmacı olarak katılan olimpiyat şampiyonu güreşçi Taha Akgül, fair play olgusunun hayatın her yerinde olması gerektiğini söyledi.

Spor yaşantısında rakiplerine fair play çerçevesinde davranmaya çalıştığını dile getiren Taha, 'Şampiyonluk gelip geçici. Önemli olan şampiyonluk sonrasında da insanlar tarafından adınızın güzel bir şekilde anılması.' dedi.

Taha, 2 dünya, 4 Avrupa ve bir olimpiyat şampiyonluğunun bulunduğunu belirterek, 'Allah'a şükür yaşamadığım şampiyonluk kalmadı. Bundan sonraki yaşantımda da yine aynı şekilde efendilikle, mütevazılıkla yoluma devam edeceğim.' ifadelerini kullandı.

Fair play için 'Dostluk, kardeşlik, gündelik hayatta da Allah rızası' tanımlamasını yapan Taha, şunları kaydetti:

'Bir işi Allah rızası için yapmak lazım. Bundan sonraki yaşantıma, spor hayatıma bu çerçevede devam edeceğim. Önümüzde 2020 Tokyo Olimpiyatları var. Örnek bir sporcu olarak Tokyo'ya hazırlanıp ikinci kez olimpiyat şampiyonu olup güreş tarihine adımı yazdırmak istiyorum.'

Prof. Dr. İbrahim Yıldıran'ın moderatörlüğündeki panele, Avrupa Fair Play Birliği Başkan Yardımcısı Erdoğan Arıpınar, Türkiye Fair Play Komisyonu Başkanı Murat Özbay, komisyon üyeleri Teoman Güray, Remzi Yılmaz, Semra Dirier ve Sevim Güllü, eski milli atlet İsmail Akçay, Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu eski milli güreşçi Ahmet Ayık ile spor yorumcusu Haldun Domaç da katıldı.

Kaynak: AA