Edirne'de 'Hasbihal Gençlik Sohbetleri'

Gençlik ve Spor Bakanlığı Edirne İl Müdürlüğünce 'Hasbihal Gençlik Sohbetleri' programı kapsamında 'Şiirlerle Osmanlı' etkinliği düzenlendi.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Şair Serdar Tuncer, etkinlikte yaptığı konuşmada, İstanbul'da gerçekleşen terör saldırısı sonucu verilen şehitler ve Halep'te yaşanan katliamlar nedeniyle programa çıkarken mahzunluk taşıdığını söyledi.

Medeniyetin olduğu yerde zulüm olmaması gerektiğini ifade eden Tuncer, 'Dedelerimiz zulme izin vermedi. Yeryüzü yeni bir nefes, ruh bekliyor. Bu ruh mazlumu zalimin elinden kurtaracak. Mazlumlar Türkiye'den bir umut bekliyor. Peki biz o nefesi nereden bulacağız? Mazimiz, medeniyetimiz bu zenginliği bize veriyor. Kemalat teferruatta saklıdır. Yarına söyleyeceklerimizi, büyük medeniyetimizde saklı. Okuduğumuz şiirlerde Osmanlı'nın kim olduğunu, aslında bizim kim olduğumuzu anlatıyor.' diye konuştu.

Tuncer programda, Fatih Sultan Mehmet'in 'Avni', Yavuz Sultan Selim'in 'Selimi' ve Kanuni Sultan Süleyman'ın 'Muhibbi' mahlasıyla yazdığı şiirlerinden bölümler ile 'Türkiye Yıkılmaz' adlı şiiri seslendirdi.

Kaynak: AA