Bitlis'te Öğrencilere Meslek Tanıtımı Yapıldı

Bitlis Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından öğrencilere yönelik ‘Meslek Tanıtım Günleri’ konulu bir program düzenlendi.

Bitlis'te Öğrencilere Meslek Tanıtımı Yapıldı
Bitlis Şehit Mahir Ayabak İlkokulunun konferans salonunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen etkinliğe ÖSYM tarafından belirlenmiş en çok tercih edilen mesleklerdeki meslek erbabı ve çalışanları, öğrencilerle buluşarak meslekleri hakkında bilgiler verdiler. İş-Kur İl Müdür Vekili Eşref Aslan, kurum olarak faaliyet alanlarından birinin de meslek seçimi aşamasında olan öğrencilere bilgi vermek olduğunu belirterek, “Bunu her yıl okullara dağıttığımız Meslek Seçimine Destek Dergileri, okullarda mesleki danışmanlık ve meslek erbabı çalışanlarının davet edilerek bizzat kendi mesleklerini tanıtmaları şeklindedir. Ülkemizin geleceğini inşa edecek gençlerimizin meslek seçiminde doğru tercihte bulunmaları, kariyer planlamaları açısından çok büyük öneme sahiptir” dedi.

Düzenlenen etkinlikte tıp alanında Dr. Lütfullah Sarı, hemşirelik mesleğinde Sultan Can İşeri, inşaat mühendisliği alanında Cengiz Şahin, mimarlık mesleğinde Fatma Betül Gerçek Taşdelen, eczacılık mesleğinde Emrullah Yıldırım, elektrik-elektronik mühendisliği mesleğinde Sebğetullah Mamuk, kamu yönetimi alanında Yrd. Doç. Dr. Cemal Öztürk, hukuk alanında Av. Ünal Çelik, muhasebe ve mali müşavirlik alanında Halis Ölekli kendi meslekleri ile ilgili bilgi ve becerilerini paylaştılar. Özellikle sunumlarında mesleklerinde mezun olduktan sonra kamuda ve özel sektörde iş bulabilme durumu, mesleğin ekonomik getirisi, meslekte kariyer yapabilme olanağı, mesleğin süreklilik arz edip etmediği (zamana ve birtakım gelişmelere göre mesleğin popülaritesinin artıp azalması) ve mesleğin etik boyutu çerçevesinde bilgilendirilmeler yapıldı.

Ayrıca Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Sadullah Korkut tarafından da öğrencilere sigortalı çalışmanın yaraları ile kayıt dışı çalışmaları durumunda karşılaşabilecekleri olumsuzluklar hakkında bilgi verildi.

Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Kara ise, meslek seçiminin önemine dikkat çekerek, böyle bir etkinlik düzenlediklerinden dolayı İş-Kur İl Müdürlüğüne teşekkür etti.
Kaynak: İHA