Başkan İmamoğlu, 80. Yıl Parkı'ndaki İSKİ Çalışmaları Hakkında Vatandaşı Bilgilendirdi Açıklaması

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İSKİ’nin Gürpınar Atmaca Deresi ıslahı ve yağmur suyu kanalı yapımı sebebiyle 80. Yıl Parkı’nda gerçekleştireceği uygulamaları bölge halkına anlatmak için toplantı düzenledi. Mahalle sakinleri ve site yöneticileriyle Zübeyde Ana Sosyal Yaşam Merkezi’nde bir araya gelen İmamoğlu, "Pırıl pırıl bir 80. Yıl Parkı sizlerle olacak. İçinde Semt Lokali de olacak. Ağaçlarımız zarar görmeyecek" dedi.

Başkan İmamoğlu, 80. Yıl Parkı'ndaki İSKİ Çalışmaları Hakkında Vatandaşı Bilgilendirdi Açıklaması
İSKİ Genel Müdürlüğünün Gürpınar Atmaca Deresi’nde ıslah çalışmalarına başlanması gerektiğini bildirmesi üzerine harekete geçen Beylikdüzü Belediyesi, doğal ortamların zarar görmemesi adına büyük bir duyarlılık gösterdi. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, başkan yardımcıları ve birim müdürleri; bölge halkını aydınlatmak amacıyla Zübeyde Ana Sosyal Yaşam Merkezi Çok Amaçlı Salon’da vatandaşla buluştu. Beylikdüzü Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile görüşerek uygulama haritasını netleştirdi ve 80 Yıl Parkı’ndaki ağaçların zarar görmemesi adına kanalizasyon geçiş hattının yönünü değiştirdi.

Böylece 80. Yıl Parkı’nda bulunan çınar niteliğindeki büyük ağaçları koruyarak geçiş sağlanmış olacak, çam gibi küçük taşınabilir ağaçlar ise Aşık Veysel Güzel Sanatlar Lisesi’nin altındaki alana nakledilecek. Bölgede yer alan Yeşil Kır Sitesi’nin önünden de kısmen bir kanalizasyon geçişi olacak.

"Parka Semt Lokali Yapacağız"

İSKİ sürecini toplantıdaki katılımcılara aktaran Başkan İmamoğlu, geçmiş dönemlerde 80. Yıl Parkı yapılırken doğal dere yatağının kapatıldığını, yağmur ve atık suyu hatlarının yetersiz alt yapıya sahip olduğunu, zaman zaman park zemininde çökmeler meydana geldiğini ve bu durumun hayati tehlikeye yol açabileceğini belirterek, İSKİ’nin yeni yapacağı kanalizasyon hattının ivedi şekilde tamamlanması gerektiğini vurguladı. İmamoğlu, çalışmalar boyunca site yöneticileri ve mahalleliden sürecin sorunsuz işlemesi için anlayış ve destek beklediklerini ifade etti.

3 aylık bir çalışma temposunun hedeflendiğini aktaran İmamoğlu, "Çalışmalar tamamlandığında pırıl pırıl bir 80. Yıl Parkı’nı sizlerle tekrar buluşturacağız. Yaz ayında da parkın içinde bir Semt Lokali hizmetinizde olacak. Ayrıca Yaşam Vadisi’nden sonra ikinci büyük park projemiz 80. Yıl Parkı olacak" diye konuştu.

Kaynak: İHA