Bartın'da 15 Temmuz Şehitlerini Anma Etkinliği

Bartın Valisi Dirim: 'Türkiye'deki gelişmeler tüm dünya tarafından yakından takip ediliyor. Acaba Türkiye yeniden Osmanlı olabilir mi diye uykuları kaçıyor'

Bartın Valisi Nusret Dirim, 'Türkiye'deki gelişmeler tüm dünya tarafından yakından takip ediliyor. 'Acaba Türkiye yeniden Osmanlı olabilir mi?' diye uykuları kaçıyor.' dedi.

Dirim, Bartın Kültür Merkezi'nde düzenlenen 15 Temmuz şehitlerini anma etkinliğinde yaptığı konuşmada, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu gece Ankara ve İstanbul'da yaşanan olayları yakından takip ettiğini söyledi.

O gece Bartın halkıyla demokrasiye darbe vurmak isteyenlere tepki gösterdiklerini hatırlatan Dirim, 'Bartın halkını bu anlamda kutluyorum, meydana en önce çıkan insanların arasına yer aldılar. Eminim ki silahlı bir girişim olsaydı onlar da hiç çekinmeden göğüslerini siper ederek vatana sahip çıkacaklardı.' ifadelerini kullandı.

Dirim, Türkiye'nin birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını dile getirdi.

Tuğrul ve Çağrı beylerin Anadolu'ya girmesiyle başlayan bu topraklardaki Türklerin bin yıllık varlığının çok büyük kahramanlıklarla dolu olduğunu vurgulayan Dirim, şöyle konuştu:

'Avrupa'nın tarihinde en büyük tehdit olarak algıladığı Osmanlı'nın evladı olarak bu topraklarda varlığımızı devam ettiriyoruz. Türkiye'deki gelişmeler, tüm dünya tarafından yakından takip ediliyor. 'Acaba Türkiye yeniden Osmanlı olabilir mi?' diye uykuları kaçıyor. Ülkemizin içindeki hain taşeronlara yaptırdıkları içimizi kanatan eylemlerin temellerinde de onlar var. Ülkemizin toparlanmaya başlaması onları çok rahatsız ediyor. Türk milleti onların en büyük korkusu, bu korku kaynaklarını yönetmek için sürekli senaryolar üretiyorlar.'

Daha sonra, 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında yaralanan 30 vatandaşın katıldığı söyleşi programı gerçekleştirildi.

Ayrıca etkinlik kapsamında Anadolu Ajansına ait Ankara ve İstanbul'da çekilen darbe girişimiyle ilgili fotoğraflara yer verilen sergi açıldı.

Etkinliğe, İl Garnizon Komutan Vekili Albay Tamer Sinikkaya, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan, İl Müftüsü Mahmut Gürbüz, akademisyen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.
Kaynak: AA