Aliağa'da Mesleki Yeterlilik Sınavlarına Yoğun Katılım

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi (MEYBEM) işbirliği ile Aliağa’da mesleki yeterlilik sınavı yapıldı.

Aliağa'da Mesleki Yeterlilik Sınavlarına Yoğun Katılım
Aliağa’da, iş kazalarını en aza indirmek ve çalışanların nitelik seviyesini yükseltmek amacıyla gerçekleştirilen mesleki yeterlilik sınavına 95 kişi katıldı.

Mesleki yeterlilik belgesi almak için sınavlara katılan adaylar ilk olarak yazılı sınava girdi. Yazılı sınavın ardından adaylar uygulamalı olarak sınava tabi tutuldu. Sınav sonunda başarılı olan adaylar, Mesleki Yeterlilik Kurumundan mesleki yeterlilik belgesi almaya hak kazanarak, belge aldıkları mesleklerde faaliyetlerine devam edebileceği ifade edildi.

Tehlikeli ve çok tehlikeli kategoride yer alan 40 meslekte çalışan kişiler için mesleki yeterlilik belgesi alma süresinin 31 Aralık 2016’da sona erdiğini hatırlatan Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, oda olarak TOBB öncülüğünde kurulan MEYBEM ile işbirliği içerisinde mesleki yeterlilik belgelendirme çalışmalarına devam ettiklerini belirtti.

Kaynak: İHA