Ağrı'da Mahsur Kalan Yolculara, Valilik Desteği

Ağrıİran,AğrıErzurum ve TutakKarayazı karayollarında mahsur kalan yolcular, valilik tarafından misafir edildi.

Ağrı'da karayollarının kar ve tipi yüzünden ulaşıma kapalı olması nedeniyle yollarda mahsur kalan yolcular valilik tarafından dinlenme tesisleri ve otogarda ağırlandı.

Ağrı Valiliği kordinesinde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), karayolları ve özel idare ile 112 sağlık ekipleri, Ağrı-İran ile Ağrı-Erzurum ve Tutak-Karayazı karayollarında mahsur kalan yolculara yardımda bulundu.

Ekiplerin yardımıyla otogar ve dinlenme tesislerine getirilen yolculara içecek ve sıcak çorba ikramında bulundu.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Necati Oruk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kapalı olan yollarda mahsur kalan yolculara valiliğin talimatı ile farklı güzergahlarda ulaştıklarını söyledi.

Mahsur kalan yolcuları dinlenme tesisi ve otogara aldıklarını belirten Oruk, 'Misafir yolcularımıza Kızılay ile birlikte sıcak çorba ve içecek yardımında bulunduk. Aynı zamanda araçları başından ayrılmayan sürücülerimize de yiyecek ve içecek verildi. Karayolları şefliğinden aldığımız yol durumu bilgilerine göre yolcularımızı gönderiyoruz.' dedi.

Yolculardan Tefik Düdük ise İstanbul'dan Van'a gideceğini ancak tipi yüzünden yolda mahsur kaldıklarını ifade ederek, 'AFAD ve Kızılay bize yardımcı oldu. Sıcak çorba ve çay ikramında bulundular. Bekliyoruz ilerleyen saatlerde yol açılırsa yolumuza devam edeceğiz.' diye konuştu.

Kaynak: AA