'100 Semazen 100 Sazende İle 743. Yıl Buluşması'

Kocaeli'de İzmit Belediyesince, Mevlana Celaleddin Rumi'nin vuslatının 743. yıl dönümü nedeniyle düzenlenecek etkinlikte, 100 semazen ve 100 sazende sema gösterisi yapacak İzmit Belediye Başkanı Doğan: 'Türkiye'nin en büyük Şebi Arus etkinliğini İzmit'te düzenliyoruz'

Kocaeli'de İzmit Belediyesi ve Tasavvuf Vakfı Kocaeli Temsilciliğinin iş birliğinde '100 Semazen 100 Sazende ile 743. Yıl Buluşması' düzenlenecek.

Tasavvuf Vakfı Kocaeli Temsilcisi Özer Yılgın ile Şeb-i Arus etkinliğinde yer alacak çocuk semazenler Numan Pek ve Ensar Koç, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'a ziyarette bulundu.

Doğan, burada yaptığı açıklamada, vatandaşları 16 Aralık Cuma akşamı gerçekleştirilecek Şeb-i Arus etkinliğine davet etti.

Yahya Kaptan Mahallesi'nde bulunan Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu'nda saat 19.30'da düzenlenecek etkinlikte, 100 semazen ve 100 sazendenin yer alacağını vurgulayan Doğan, şunları kaydetti:

'Türkiye'nin en büyük Şeb-i Arus etkinliğini İzmit'te düzenliyoruz. Konya'dakinden de büyük Şeb-i Arus gösterisinde binlerce vatandaşımıza büyük bir manevi ziyafet vereceğiz. Tüm halkımızı cuma akşamı düzenleyeceğimiz etkinliğe bekliyoruz. Türk Tasavvuf Vakfının değerli yöneticilerine, genç semazenlerimize de etkinlik için çok teşekkür ediyorum. Tasavvuf Vakfı ile 7-8 yıldır güzel faaliyetler yapıyoruz. Sadece işin gösteri safhası değil, eğitimiyle ve eğitimin getirdiği diğer bereketle çok güzel faaliyetler oluyor. Mustafa Üstada hocamıza da çok teşekkür ediyorum. Bursa'dan bunun için geliyor ve Allah rızası için Mevlana'nın o güzel bakışını, hissedişini ve ruhunu yaymaya ve diğer insanlarımıza vermeye çalışıyor. Hayırlı bir hizmet. Biz de her zaman sizin yanınızda olmaya devam edeceğiz.'

Doğan, İzmit'e büyük bir mevlevihane de kazandırmak istediklerini belirtti.

Tasavvuf Vakfı Kocaeli Temsilcisi Özer Yılgın da Doğan'a desteklerinden dolayı teşekkür ederek, 'İzmit'teki etkinliklerle Mevlevi kültürünü bayağı yayarak, semazen, neyzen yetiştirdik. Başkanımız, hedefimizi daha da büyüterek İzmit'e bir Mevlevihane kazandırma çabası içinde. Mevlevi kültürünü duyurmak, bu kültürün turizme katkılarını sağlamak için ortak çalışmalarımız bundan sonra da devam edecek.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA