10. Travel Turkey İzmir Turizm Fuar Ve Kongresi

Fuara 36 ülkeden ve 60 ilden toplam bin 179 katılım sağlandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde İZFAŞ ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ortaklığıyla düzenlenen 10. Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi'ne 36 ülkeden katılım sağlandı.

İZFAŞ'tan yapılan açıklamaya göre, Fuar İzmir'de İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde 8-11 Aralık tarihlerinde düzenlenen organizasyona katılım geçen yıla göre yüzde 17 artış gösterdi.

Geçen yıl 31 ülkeden bin 8 katılımcının yer aldığı fuara bu yıl, 36 ülkeden ve 60 ilden toplam bin 179 katılım sağlandı.

Travel Turkey İzmir’de, 585 otel ve 192 acentanın yanı sıra belediyeler, kalkınma ajansları, il kültür müdürlükleri, dernekler, bilgi ve iletişim sistemleri, otel ekipmanları, turizm ulaştırma, tur operatörleri, uluslararası destinasyonlar ve sektörel yayınlar yer aldı.

Profesyonel görüşmelerin sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için oluşturulan 'B2B-İkili İş Görüşmesi' alanı 63 ülkenin temsilcilerini ağırladı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen katılımcılardan Brezilyalı acenta temsilcisi Dinah Carvalho, daha önce İspanya, Avustralya, Yeni Zelanda ve Fas'taki fuarlara katıldıklarını, İzmir'deki fuarı iş görüşmeleri yapma olanağı açısından tatmin edici bulduklarını kaydetti.
Kaynak: AA