Yangın Tatbikatında Kanaryasını Unutmadı

Yalova Belediye Başkanı Salman, tatbikat sırasında makam odasından 'Limon' adını verdiği kanaryasını da alarak çıktı.

Yalova Belediyesinde, Başkan Vefa Salman'ın da katıldığı yangın tatbikatı yapıldı.

Adana'nın Aladağ ilçesinde özel öğrenci yurdunda çıkan yangın sonrası, yurtlarda denetimin artırılması talimatını veren Salman, belediye binasındaki durumu görmek için de gerçeğini aratmayan yangın tatbikatı yaptırdı.

Sadece birkaç görevlinin bilgi sahibi olduğu tatbikatta, binanın eksikleri ve olası bir yangında belediye çalışanlarının göstereceği tepkiler test edildi.

Yalova Belediye binasının giriş noktasından insan sağlığı üzerinde zararı olmayan duman koridorlara verilirken, itfaiyeye yangın bilgisini Başkan Salman telsizle verdi. İhbar üzerine harekete geçen itfaiye ekipleri 3 dakika içinde belediye binasına geldi.

- Kameralardan takip etti

Yangın alarmının çalmaya başlamasıyla makam odasındaki kanaryası 'Limon'u alıp dışarı çıkan Salman, daha sonra yaşanan gelişmeleri güvenlik odasındaki kameralardan izledi.

Belediye personelinin önemli bir bölümü yangın merdivenlerini kullanarak binayı tahliye etti, bir kısmı da dumanın etkilemediği merdivenleri kullandı.

İtfaiye araçları gelmeden bina içinde acil durum eğitimi alan personel, hortum çekerek yangın noktasına müdahale için hazırlık yaptı.

Olay yerine gelen itfaiye ekibi de tahliye işlemlerini hızlandırarak binanın tamamen tahliye edilmesini sağladı. Alarmın çalmaya başlamasından sonraki 5 dakika içinde binada hiç kimse kalmadı.

-'Personelimizin yüzde 80'ni bilinçli hareket etti'

Tatbikat hakkında bilgi veren Salman, şunları kaydetti:

'Yurtları denetledik ve yakın zamanda raporumuzu hazır etmiş olacağız ancak başka kurumları denetlerken kendimizi test etmememiz olmazdı. Bu nedenle ön hazırlığından sadece az sayıdaki görevli personelin haberi olduğu bir tatbikatla belediye binamızın durumunu gördük. Özel kalemimde görevli sekreterlerin, telsiz anonsuna cevap veren ve olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin dahi haberi yokken bina içine duman verip yangın alarmını çalıştırdık. Sevinerek izledim ki personelimizin yüzde 80'ni bilinçli hareket etti. Yangın merdivenlerini kullandı. Dumanın geldiği noktadan uzaklaştı ve temiz olan merdivenleri kullandı.'

Salman, belediye binası dışında korku ve merakla itfaiye ekiplerini izleyen personele teşekkür ederek alarmın tatbikat amaçlı verildiğini söyledi.

Belediye personeli de alarmın bir tatbikat olduğunu öğrenince büyük şaşkınlık yaşadı.

Kaynak: AA