Vali Kaymak Öğrencileri Ödüllendirdi

Tunceli Valisi Osman Kaymak, Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla okullar arasında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencileri ödüllendirdiği bildirildi.

Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamada, Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla okullar arasında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin Vali yardımcısı Hasan Çiçek, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Giyasettin Topuz, Şube Müdürleri Metin Batur ve Haydar Beyaztaş ile birlikte Vali Kaymak'ı makamında ziyaret ettiği belirtildi.

Açıklamada, Kaymak'ın, öğrencilerden yazdıkları şiir ve kompozisyonlar ile yaptıkları resimler hakkında bilgiler aldığı ve öğrencilere çeşitli hediyeler verdiği belirtildi.

Kaymak, ziyarette şunları kaydetti:

'İnsan hakları, bireylerin insan olmaları nedeniyle doğuştan sahip oldukları temel hak ve özgürlükler bütünüdür. Ülkemizde halkın iradesini egemen kılmak için bir dizi reformların yapıldığını, özellikle son yıllarda sosyal güvenlik, eğitim, düşünce özgürlüğü alanında yapılan düzenlemelerle insan hak ve özgürlüklerinin önündeki engeller kaldırılmıştır. Devletimiz tarafından atılan her adım vatandaşlarımıza gösterilen saygı ve önemin göstergesi olmuştur. Bizler hem mazlumların yanında olmalıyız hem de vatanımızın ve devletimizin kıymetini bilip ülkemizin istikbali için çalışmalıyız.'

Kaynak: AA