Ünye'de 'Sizleri Dinliyoruz' Programı

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası (ÜTSO), odaya kayıtlı meslek gruplarının sorun ve taleplerini dinlemek üzere 'Sizleri Dinliyoruz' toplantılarını sürdürüyor.

Odanın lokalinde düzenlenen toplantıda, inşaat malzemecileri ve müteahhitleri kapsayan 8. ve 10. meslek grubu üyeleriyle bir araya gelindi.

ÜTSO Başkanı Durmuş Zor, burada yaptığı konuşmada, odaya üye meslek gruplarıyla bir araya gelerek sorun, talep ve önerilerini dinlemeye devam ettiklerini söyledi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile hükümetin yaptığı görüşmeler sonucunda esnafa verilecek olan 'Nefes Kredisi'ne ilişkin bilgi veren Zor, şöyle konuştu:

'Bu krediden yararlanmak isteyen odamız üyelerine krediler Ziraat Bankası ve Denizbank üzerinden verilecek. Normalde piyasa kredisi faiz oranları yüzde 1.2-1.3'lerde ise bu kredide yüzde 0.9 ile veriliyor. Biz oda olarak, tüm üyelerimizin bu krediden yararlanabilmesi için en yüksek kredi limiti olarak 50 bin lira belirledik.' şeklinde konuştu.

Nefes Kredisi'nin dışında KOSGEB'’in bir yıl ödemesiz 50 bin liralık kredi vereceğini belirten Zor, 'Üyelerimiz, KOSGEB’e erken müracaat etmek ve zaman kazanmak için hazırlık yapmak isterlerse odamıza müracaat edebilirler. Odamız, onların evrak hazırlıklarında kendilerine yardımcı olur. Böylece KOSGEB, 'ben kredi veriyorum' dediği gün erken alma şansını kazanırlar.' diye konuştu.

Zor, bu yıl toplantı yapacakları sadece 5. meslek gurubunun kaldığını, bu grupla da 20 Aralık 2016 tarihinde bir araya gelerek bu yılki toplantıları sona erdireceklerini kaydetti.

Kaynak: AA