Sumbaslı Besicilere Hibe Deskoyun Verildi

Sumbas ilçesindeki 2 çiftçiye, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen Genç Çiftçi Projesi kapsamında hibe desteği olarak 80 küçükbaş hayvan verildi.

Sumbas ilçesinde Genç Çiftçi Projesi kapsamında hibe desteğinden yararlanmaya hak kazanan iki çiftçiye, 38 koyun, 2 de koçtan oluşan 40'ar küçükbaş hayvan düzenlenen törenle teslim edildi.

Kaymakam Bedir Deveci, törende yaptığı konuşmada, Genç Çiftçi Projesi kapsamında başvuruda bulunan hayvan yetiştiricilerinden 2 çiftçinin desteklenmesine karar verildiğini belirtti.

Her çiftçiye 30 bin lira değerinde koyun verildiğini dile getiren Deveci, 'Yaklaşık 500’e yakın bir müracaat almıştık bunların içerisinde hayvancılık yapmak isteyen üreticilerimizden 6'sı seçilmişti. Bugün bu 6 çiftçimizden 2'sine 38’i dişi 2'si erkek olmak üzere 40 koyun verildi. Bugün koyunlarımızın dağıtımını sorunsuz bir şekilde yaptık. Hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz.' dedi.

Genç Çiftci Projesi'nden yararlanan Meryem Beserek ve Aysun Uçak, bu desteğin kendilerine ulaşmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, gelen hayvanlara gözü gibi bakacaklarını, kazancını ise çocuklarının eğitiminde harcayacaklarını ifade etti.

Dağıtım törenine AK Parti Sumbas İlçe Başkanı Kürşat Davutluoğlu da katıldı.

Kaynak: AA