SSM Ve Sabancı Üniversitesi'nden 'Araştırmacı Yetiştirme Programı'

SSM Müsteşar Yardımcısı Tüfekçi: 'SSM olarak, ArGe faaliyetlerine çok önem veriyoruz. Değişik alanlarda malzeme, sensörler, algılayıcılar, enerji sistemleri, alt sistemler, motorların bileşenleri, bilgi teknolojileri, patlayıcı sistemler ve her türlü alanda çalışmalar yürütüyoruz'

Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM), Sabancı Üniversitesi ve sektörün önde gelen şirketleri arasında 'Savunma Sanayii İçin Araştırmacı Yetiştirme Programı (SAYP)' anlaşması imzalandı.

Anlaşmanın imza töreninde konuşan SSM Müsteşar Yardımcısı Cemal Sami Tüfekçi, Türkiye'nin, bilim alanını oluşturan bilim adamları ve araştırmacılarına olan ihtiyacın önemli düzeyde bulunduğunu ifade etti.

Tüfekçi, SAYP'ın, sektörün öncelikleri ve Ar-Ge ihtiyaçları doğrultusunda, müsteşarlığın da yönlendirmesiyle, savunma sanayii şirketleri ile üniversiteler arasındaki bilgi transferini daha sistematik hale getireceğini ve savunma alanında nitelikli Ar-Ge elemanı ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlayacak bir araç olarak tasarlandığını söyledi.

SSM olarak Ar-Ge faaliyetlerine çok önem verdiklerini ifade eden Tüfekçi, 'Değişik alanlarda malzeme, sensörler, algılayıcılar, enerji sistemleri, alt sistemler, motorların bileşenleri, bilgi teknolojileri, patlayıcı sistemler ve her türlü alanda çalışmalar yürütüyoruz.' dedi.

Asker ve emniyet kuvvetlerinin neye ihtiyacı olduğu konusuna kafa yorduklarını belirten Tüfekçi, 'Bunları da Ar-Ge birimimiz projelendirmek için çok çalışıyor. Yakın gelecekte daha aktif, daha hızlı hareket edebilen projelendirme süreçlerini hep beraber yaşayacağız. Yakın zamanda geniş alanlı Ar-Ge projeleri çağrılarına başlayacağız.' diye konuştu.

- 'Üniversiteler ile kamu ve sanayi arasında iş birlikleri kurulması son derece önemli'

Sabancı Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ayşe Kadıoğlu da teknolojinin yaratılması ve kullanılmasına yönelik olarak üniversiteler ile kamu ve sanayi arasında iş birlikleri kurulmasının son derece önemli olduğunu vurguladı.

Eğitim verme ve araştırmalar yoluyla yaratıcılığı cesaretlendirmenin en fazla üniversiteler bünyesinde yapıldığını belirten Kadıoğlu, savunma sanayisine araştırmacı yetiştirmek ve projeler gerçekleştirmek için sektörün önde gelen temsilcileri ile iş birlikleri gerçekleştirmenin büyük önem taşıdığını kaydetti.

Kadıoğlu, 'Sabancı Üniversitesi olarak, Türkiye savunma sanayii için nitelikli araştırmacı yetiştirilmesi ve kurulacak iş birlikleriyle savunma sanayii endüstrisinde bilgi akışının sistematik hale getirilmesi için üniversitemizin yüksek kapasitesi ve güçlü altyapısı ile desteğe hazır olduğumuzu belirtmek isterim.' dedi.
Kaynak: AA