Peşmerge Eşlerine Hakarete Soruşturma

IKBY Peşmerge Bakanlığı, muhalefetteki Goran Hareketi Milletvekili Abdulvahid'in hakaret içerikli ifadeleri hakkında suç duyurusunda bulundu, savcılık soruşturma açtı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) muhalefet partilerinden Goran (Değişim) Hareketi'nin Irak Parlamentosu Milletvekili Sirve Abdulvahid'in, terör örgütü DEAŞ'la mücadele sırasında hayatını kaybeden Peşmerge eşleri için sarf ettiği hakaret içerikli ifadeler hakkında savcılık soruşturma başlattı.

Erbil Mahkemesi önünde bir araya gelen yüzlerce Peşmerge, Abdulvahid'in hakaret içeren sözlerinden dolayı yargılanması için gösteri düzenledi. IKBY bayrakları taşıyan Peşmergeler, mahkeme önündeki yolu trafiğe kapatarak, 'Kimse Peşmerge'nin şerefini ayaklar altına alamaz' şeklinde sloganlar attı.

Peşmerge Bakanlığı Basın ve İrtibat Sorumlusu Helgurd Hikmet, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 'Peşmerge ve onların aileleri hakkında yapılan hakaretlerin soruşturulması ve inceleme başlatılması için Erbil Mahkemesi'ndeki savcılığa başvuru yaptık.' dedi.

Gösterinin tamamen Peşmerge ailelerine destek amacıyla yapıldığını belirten Hikmet, 'Haddini aşan ve uygunsuz bir şekilde sarf edilen sözlere bir cevabımızın olduğunu dile getirmek için bu eylemi düzenledik.' diye konuştu.

Terör örgütü DEAŞ ile mücadelede oğlunu kaybeden ve Goranlı milletvekili Abdulvahid'in ithamlarını sert bir şekilde reddettiklerini söyleyen Fatime Ahmed de, 'Peşmerge aileleri ekonomik krizden dolayı aç değil açıkta değil. Maaşlarımız düzgün bir şekilde yatıyor.' dedi.

Mahkeme önünde toplanan Peşmergelere polis helikopterlerinden kırmızı gül atılmasının ardından gösteri sona erdi.

Peşmerge Bakanlığının suç duyurusu üzerine Abdulvahid'in sözleri hakkında savcılığın soruşturma açtığı belirtildi.

Goran Milletvekili Abdulvahid, birkaç gün önce Irak'ın yerel televizyonu Dicle TV'de yayınlanan bir programda, 'Hayatını kaybeden Peşmerge eşleri bölgede yaşanan ekonomik krizden dolayı kendilerini satmak zorunda.' ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: AA