Mevlana'nın 743. Vuslat Yıl Dönümü

Kredi ve Yurtlar kurumu Bilecik İl Müdürlüğü tarafından Mevlana'nın 743. vuslat yıl dönümü nedeniyle program düzenlendi.

Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürü İsmail Şen, Mevlana'nın eserlerinde olduğu gibi sadece aşkla yazılmış bir eserin 7,5 asır ayakta kalabileceğini söyledi.

Mevlana'nın diliyle yeni şeyler söylemek gerektiğini ifade eden Şen, 'Zaman, Mevlana'yı her dem hatırlayarak inşallah bu yeni baharı, yeni Türkiye'yi de sağlam bir temel üzerinde inşa etme zamanıdır. Bugün kim ne derse, kim ne yaparsa yapsın, teni ölse de 743 yıldır canı ölmeyen, sözü ölmeyen, aşkı sönmeyen Mevlana'yı dinleme, ona kulak verme zamanıdır.' dedi.

Konuşmaların ardından program Bozüyük Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği ilahi grubunun dinletisi ve derneğin sema gösterisiyle son buldu.

Programın sonunda Şen, Bozüyük Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Cansız'a üzerinde semazen resmi bulunan tablo hediye etti.

Kaynak: AA