Meslek Tanıtım Günleri Düzenlendi

Bitlis Çalışma ve İş Kurumu ve Milli Eğitim müdürlükleri işbirliğiyle öğrencilere yönelik Meslek Tanıtım Günleri düzenlendi.

Bitlis Şehit Mahir Ayabak İlkokulunda düzenlenen etkinlikte, en çok tercih edilen mesleklerin erbapları öğrencilerle buluşarak, meslekleri hakkında bilgi verdi.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Vekili Eşref Aslan, etkinlikte yaptığı konuşmada, kurum olarak faaliyet alanlarından birinin de meslek seçimi aşamasında olan öğrencilere bilgi vermek olduğunu belirterek, 'Okullara meslek erbaplarını davet ederek bizzat kendi mesleklerini tanıtmaları için program düzenledik. Ülkemizin geleceğini inşa edecek gençlerimizin meslek seçiminde doğru tercihte bulunmaları kariyer planlamaları açısından çok büyük öneme sahiptir.' dedi.

Programda, Dr. Lütfullah Sarı, hemşire Sultan Can İşeri, inşaat mühendisi Cengiz Şahin, mimar Fatma Betül Gerçek Taşdelen, eczacı Emrullah Yıldırım, elektrik elektronik mühendisi Sebğetullah Mamuk, Yrd. Doç. Dr. Cemal Öztürk, avukat Ünal Çelik, muhasebeci ve mali müşavir Halis Ölekli, öğrencilere kendi mesleklerini anlattı.

Yaklaşık 450 öğrencinin katıldığı etkinlik, soruların cevaplandırılması ve anket uygulamasıyla sona erdi.

Etkinliğe Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Sadullah Korkut ve Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Kara da katıldı.



Kaynak: AA