Malatya'da Su Depolarının Bakım Ve Onarımı Yapıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, 400 bin nüfusun su ihtiyacını karşılayan ve 15 bin ton kapasiteli Yapraklı ile Cemal Gürsel su depolarının bakım-onarım ve çevre düzenlemesini yaptı.

MASKİ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, Yapraklı ile Cemal Gürsel su depoları hakkında detaylı bilgiler vererek, depolarda gerekli bakım ve onarım çalışmasının yapıldığını kaydetti.

Özdemir, Malatya merkez ilçeler başta olmak üzere il sınırları içinde bulunan bin 230 su deposunun kayıt altına alınarak elden geçirildiğini ifade etti.

Vatandaşları sağlıklı suya kavuşturma adına çalışmaların devam ettiğini aktaran Özdemir, şunları kaydetti:

'Depo temizliği çalışmaları kapsamında belirlenen depolarda gerçekleştirilen bakım, onarım ve yenileme çalışmalarında depoların iç-dış sıvalarının yapılması, fayans döşemeleri, tesisat ve teknik aksamın değişimi, tel örgü çekilmesi, boya ve temizlik işlemleri gerçekleştirildi. Ayrıca, yenilenen depolara takılan güneş enerjisiyle çalışan aydınlatmalar sayesinde enerjiden de büyük ölçüde tasarruf sağlandı.'

Kaynak: AA