KKTC Üniversitesinden TL'ye Destek

Yakın Doğu Üniversitesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türk lirasına destek çağrısının ardından 20172018 öğretim yılından itibaren tüm eğitim kurumlarında ve yurt hizmetlerinde TL'ye geçileceğini duyurdu YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. Günsel: 'Gerek ana vatan Türkiye'ye karşı sergilenen ekonomik spekülasyonlara cevap verebilmek gerekse ülkemizin refahı ve ekonomik istikrarı açısından alınan bu kararla sadece Yakın Doğu Üniversitesi’nde değil, Yakın Doğu Koleji, Yakın Doğu İlkokulu ve Yakın Doğu Okul Öncesi eğitim kurumlarında da 20172018 eğitim yılı itibarı ile Türk Lirası harç uygulamasına geçilmesine karar verildi'

KKTC'deki Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türk lirasına destek çağrısı üzerine 2017-2018 öğretim yılından itibaren tüm eğitim kurumlarında ve yurt hizmetlerinde TL'ye geçileceğini duyurdu.

YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Günsel, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Yakın Doğu ailesi olarak her zaman olduğu gibi öğrencilerimizin ve ailelerimizin ekonomik anlamda da yanlarında olmak için YDÜ bünyesindeki tüm eğitim kurumlarında ve yurt hizmetlerinde Türk lirası uygulamasına geçilmesine karar verildiğini kaydetti.

Yakın Doğu ailesinin her zaman ana vatanın ve ülkenin ulusal çıkarları doğrultusunda birlik ruhuyla hareket ettiğini dile getiren Günsel, 'Gerek ana vatan Türkiye'ye karşı sergilenen ekonomik spekülasyonlara cevap verebilmek gerekse ülkemizin refahı ve ekonomik istikrarı açısından alınan bu kararla sadece Yakın Doğu Üniversitesinde değil, Yakın Doğu Koleji, Yakın Doğu İlkokulu ve Yakın Doğu Okul Öncesi eğitim kurumlarında da 2017-2018 eğitim yılı itibarıyla Türk lirası harç uygulamasına geçilmesine karar verildi.' diye konuştu.

Günsel, Türk lirasının döviz karşısında değer kaybetmesi ve dövizin kademeli yükselişi nedeniyle yaşanan ekonomik dalgalanma karşısında daha önce avro ve sterlin üzerinden ücretlendirilen okul harçlarında, dövizdeki spekülasyonların devam etmesi nedeniyle öğrencilerin ve ailelerin dövizdeki dalgalanmadan etkilenmemesi ve mağduriyet yaşamaması için buna köklü bir çözüm olarak, Türk lirası harç uygulamasına başlanacağına karar verildiği söyledi.

Günsel, geçen günlerde Yakın Doğu Üniversitesi Rektörlüğünün aldığı karar uyarınca avro ve sterlin kurlarının indirilerek sabitlendiğine işaret etti.
Kaynak: AA