KBÜ'de 'Kur'an'ın Anlamıyla Buluşmak' Konferansı

Karabük Üniversitesi (KBÜ) İlahiyat Kulübü tarafından 'Kur'an'ın Anlamıyla Buluşmak' konferansı düzenlendi.

15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu'ndaki konferansta konuşan Kur'an'ın Anlamıyla Buluşmak (KAB) Platformu Başkanı Abdurrahman Katlan, Kur'an-ı Kerim'in anlayarak, idrak ederek okunması gerektiğini söyledi.

'Allah, Kur'an okunsun, üzerinde tartışılsın, tefekkür edilsin, dikkatle irdelenerek okunsun diye Kuran-ı Kerim'i indirmiştir.' diyen Katlan, şöyle devam etti:

'Ancak günümüzde Kur'an-ı Kerim'in sayfalarına verdiğimiz değeri anlamına vermiyoruz, toplumumuzun sadece yüzde 5'i manasını merak ediyor. Bu algının değişmesi gerekir. Kur'an-ı Kerim hayatımıza yön vermemiz için indirildi, sadece ölülerin arkasından okunmak için değil. Arşın sahibi olan Allah, bizi muhatap kabul etmiş ve bize son bir mesaj göndermiş, bu mesajdan sonra başka bir mesaj gelmeyecek. O son mesaj bugün önümüzde, hiçbir harfi değişmeden, değişmeyeceği garanti altına alınarak günümüze kadar gelmiş. Hiçbir otorite onun yeryüzündeki hükmünü ortadan kaldıramayacak.'

Katlan, Hz. Muhammed'in veda hutbesinde 'Bu kitabı size emanet olarak bırakıyorum.' diye buyurduğunu hatırlatarak, 'Kur'an-ı Kerim layıkıyla okunmadığı için Hz. Muhammed'in Müslümanlardan şikayetçi olacağı tek konu Kur'an-ı Kerim olacaktır.' ifadesinde bulundu.

Kaynak: AA