İstanbul'daki Terör Saldırısı Beyaz Saray Önünde Protesto Edildi

Bahçeşehir Üniversitesi Washington tarafından düzenlenen terör karşıtı protestoda Türk ve yabancı öğrenciler bir araya geldi Dev Türk bayrağının açıldığı protestoda, Beşiktaş'taki saldırıda şehit olanlar için saygı duruşunda bulunuldu.

Bahçeşehir Üniversitesi Washington (BAU International University) tarafından Beyaz Saray önünde düzenlenen terör karşıtı eylemde çok sayıda Türk ve yabancı öğrenci ile üniversitenin yöneticileri, İstanbul Beşiktaş'taki terör saldırısını protesto etti.

BAU International önünden başlayan ve Beyaz Saray'a kadar devam eden yürüyüşe ellerinde Türk bayraklarıyla çok sayıda öğrenci katıldı.

Beyaz Saray önündeki eylemde ise önce Beşiktaş'taki terör saldırısında hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Dev Türk bayrağının açıldığı terör protestosundaki basın açıklamasında konuşan BAU International Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Karaburk, 'Geçtiğimiz hafta sonu başta İstanbul Beşiktaş'ta olmak üzere başka yerlerde de bazı terör saldırıları meydana geldi. 44 canımızı kaybettik. Böylesi bir duruma karşı akademik camia olarak sessiz kalamazdık. Terörizmin dini, dili ve rengi kalmadı artık; tüm dünyada hepimizi rahatsız etmeye başladı. Bunun son bulmasını diliyoruz.' dedi.

Protestonun ardından AA muhabirine açıklamalar yapan BAU International'da görevli Burcu Yüksel, 'Her ne kadar burada yaşıyor olsak da Türkiye'de olan kötü şeylerde onlar kadar üzülüyoruz. Gerçekten terörün bitmesini istiyoruz. Burada olmamızın amacı sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada terörün sona ermesidir.' ifadesini kullandı.

BAU öğrencisi Görkem Kızıltaş, 'Ülkemizde yaşanan terör saldırıları hakkında burada kendimizi çok kötü hissediyoruz. Bunun bitmesini diliyoruz. Ülkeler arasındaki anlaşmazlıklardan dolayı masum insanlar ölüyor. Buradaki yabancı arkadaşlarımız da terörün son bulmasını istiyor.' şeklinde konuştu.

Bir başka BAU öğrencisi Ahmet Ulaş Çobanoğlu ise, 'İstanbul'da hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diliyorum. Ülkeme başsağlığı diliyorum. Bu tür saldırılar olduğunda biz de burada kötü duygular yaşıyoruz.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA