Halepli Anne Turun, Ailesine Kavuşmak İstiyor

Ülkelerindeki iç savaştan kaçan Suriyeli aileler, soğuk kış şartlarında güvenli gördükleri bölgelere sığınıyorlar.

Halepli Anne Turun, Ailesine Kavuşmak İstiyor
Suriye’de Esed rejimi, Rusya ve İran komutasındaki Şii milisler tarafından ateş çemberine dönen Halep, Hama ve Humus kentlerinden kaçan Suriyeli aileler Türkiye’ye sığınarak yaşam mücadelesi veriyor.

Halep’te yaşanan ağır bombardımandan ve Esed rejiminin gerçekleştirdiği katliamlardan kaçarak 15 gün önce Osmaniye’ye gelen Turun ailesi, en büyüğü 14 yaşındaki 4 çocuklarıyla merkez Alibekirli Mahallesi’nde kiraladıkları bir evde çevreden gelen yardımlarla hayatlarına devem etmeye çalışıyor.

Halep’te hayatın çok zorlaştığını ifade eden Turun, "Havadan uçaklar bombalarken karada da Esed askerleri insanları katlediyor. Halep’te sadece ölüm var. Her gün yüzlerce insan ölüyor. Biz kaçmasını başardık fakat kardeşlerimiz rejimin kuşatması altında kaldı" dedi.

Kocasının Halep’te muhacirlerle birlikte Esed rejimine ve diğer örgütlere karşı mücadele ettiğini belirten Tefide Turun, “Humus’tan güvenli bir bölge olduğu için Halep’e yerleştik. Biz Halep’e yerleştikten sonra bombalar atılmaya başladı.

Biz zor durumda kaldık. Ben oradan çıktım ama kardeşlerim ailem orada kaldı. Oradan çıkamıyorlar ve zor durumdalar. Halep’te çok zor bir durum yaşanıyor. Allah için Halep’e yardım edin” dedi.

Uçakların üzerlerine bomba yağdırdığını ifade eden Turun, “Uçaklarla bombalar atılıyor. Bazen Esed’in askerleri geliyor şehri uzaktan vuruyorlar. Benim kocam da Halep’te mücahitlerle birlikte mücadele veriyor. İnşallah mücahitleri bırakmaz, inşallah Suriye düşmez” diye konuştu.

Savaşın bir an önce son bulmasını istediklerini söyleyen Turun, “Savaşın bitmesini istiyoruz. Annemin yanına dönmek istiyorum. Türkiye’ye geldim ev bulamadım. Sonra bu evi bulduk. Güzel değil ama fazla param olmadığı için buraya yerleştim. Bizlere yardım edenlerden Allah razı olsun. Yatak, çamaşır makinesi, ev malzemeleri getirerek yardım ettiler. Allah razı olsun hepsinden” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA