'Halep'te Gıda Depoları Rejimin Eline Geçti'

Geçici Suriye Hükümeti Halep Halk Meclisi Başkanı Hassan: 'Rejim, dün itibarıyla Halep'teki depolarımızı ele geçirdi, un depolarına el koydu, şu an Halep'te gıda kalmadı' 'İnsani geçitler açılmalı, zaman geçmeden insanlar kurtarılmalı. Zaten artık direniş diye bir şey kalmadı, herkes ölümü bekliyor'

KEREM KOCALAR - Geçici Suriye Hükümeti Halep Halk Meclisi Başkanı Brita Hagi Hassan, dün itibarıyla Halep'teki depoların rejim güçlerinin eline geçtiğini bildirdi.

Halep'teki insanlık dramına dikkati çekmek için Türkiye'de bulunan Fransız milletvekilleriyle bir araya gelen Hassan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Esed rejimin şehri büyük ölçüde ele geçirdiğini söyledi.

Kentte sivillerin yaşamını sürdürdüğü alanın her geçen gün daha da daraldığına işaret eden Hassan, bombardımanın bu yüzden daha fazla insana zarar verdiğini vurguladı.

Hassan, rejim güçlerinin insanları dar bir alana sıkıştırarak katliam yaptığını belirterek, şu değerlendirmede bulundu:

'Rejim, dün itibarıyla Halep'teki depolarımızı ele geçirdi, un depolarına el koydu, şu an Halep'te gıda kalmadı. Halep yerel meclis binasını da aldı. Onun için hayat şartları daha da zorlaştı. Hayatta kalmamız daha da zorlaştı. 1-2 gün önce ekmek sorunun önemli ölçüde çözecek formül bulmuştuk. Ama dün yaşananlar bunun da önüne geçti. Artık ekmek de kalmadı. Biz Halep'teki duruma 'Halep'in düşmesi' değil 'Halep'in işgali' diye bakıyoruz. Durum her geçen gün de kötüye gidiyor.'

Halep'teki trajedinin her geçen dakika daha da kötüye gittiğine işaret eden ve dünya ülkelerine seslenen Hassan, 'İnsani geçitler açılmalı. Zaman geçmeden insanlar kurtarılmalı. Zaten artık direniş diye bir şey kalmadı. Herkes ölümü bekliyor. Halep ne zaman düşer bilmiyorum. Ama inşallah bu olmaz.' sözlerine yer verdi.
Kaynak: AA