Giresun'da '1. Uluslararası Demokrasi Sempozyumu' Düzenlenecek

Giresun Üniversitesi (GRÜ) tarafından 15-16 Aralık tarihleri arasında ‘1. Uluslararası Demokrasi Sempozyumu’ düzenlenecek.

Giresun'da '1. Uluslararası Demokrasi Sempozyumu' Düzenlenecek
Konuyla ilgili bugün bir basın toplantısı düzenleyen Rektör Prof. Dr. Cevdet Coşkun, bu sempozyumda ülkemizde ve dünyada yaşanan olayları yakından takip ederek gelişmeleri akademik ve bilimsel yönden değerlendireceklerini söyledi.

Coşkun, “Yakın geçmişte ülkemizde yaşanan darbe kalkışması demokrasinin önemini hepimize bir kez daha hatırlatmıştır. Dünyanın çeşitli bölgelerinde ve tarihin hemen her çağında meydana gelen darbelerin, darbe girişimlerinin, sonuçlarının ve tepkilerin çeşitli konu başlıkları altında değerlendirilerek demokratikleşme yolunda emin adımlarla yürüyen insanlığa katkı sağlaması amacıyla Giresun Üniversitesi ana teması Darbeler ve Tepkiler olan I. Uluslararası Demokrasi Sempozyumu düzenleyeceğiz. Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Karadeniz Stratejik Araştırma ve Uygulama Merkezi (KARASAM) işbirliğinde, 15-16 Aralık tarihleri arasında Azerbaycan, Endonezya, Gürcistan, Irak, İran, İspanya, Katar, Kazakistan, Libya, Mısır, Romanya, Rusya, Suriye, Ukrayna ve Türkiye’de dahil olmak üzere toplam 15 farklı ülkeden alanında uzmanlaşmış 120 bilim insanını ağırlayarak dünya çapında bir organizasyona ev sahipliği yapacağız” ifadelerini kullandı.

Hedeflerinin Giresun Üniversitesi’nin sözü geçen bir üniversite haline getirmek olduğunu vurgulayan Coşkun, “Giresun Üniversitesi olarak nihai hedefimiz, hiç şüphesiz, üniversitemizi ve ilimizi sözü geçen, ulusal ve uluslararası alanda aranılan bir merkez haline getirmektir. Bu hedefe yürürken elbette ki en büyük destekçilerimizden biri de siz kıymetli basın mensupları olacaktır. Üniversitemizin gelişiminin hepimizin ortak hedefi olduğu inancıyla, yaptığımız ve yapacağımız tüm projelerde sizlerin görüş ve önerilerinin bizler için çok kıymetli olduğunu belirtmek isterim. Bu sebeple danışmanlarımızdan biri bilhassa basınla iletişim için görevlendirilmiştir” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA