FETÖ Sanıklarının Yargılanmasına Başlandı

Eskişehir’de Meteoroloji Müdürlüğünde çalışırken görevden uzaklaştırıldıktan sonra meslekten ihraç edilen biri şube müdürü 2 çalışanın FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yargılanmalarına başlandı.

Eskişehir 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada sanıklar, FETÖ/PDY terör örgütüne üye olma suçundan yargılanıyor. Duruşmaya tutuklu sanıkların yanı sıra avukatlar ve yakınları katıldı.

Duruşmada ilk ifadesini veren Salim Demirel, “Sosyal paylaşım hesabı ile ilgili twitter bana ait değildir. Herhangi twitter hesabım bulunmamaktadır. Bunu mahkemece araştırılmasını talep ediyorum. Okul ile ilgili kaydetme sebebim başarılı olmasıdır. 17-25’ten önce kaydettim. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı yasal bir kurum olduğundan kaydettim. Devlet tarafından özel okullara verilen yıllık 3 bin lira teşvikten yararlandık. Bundan dolayı bu okulların yasal olduğunu düşünmeme neden oldu. Banka Asya’daki hesabım, okul kaydı sırasında açtım. Mecburen açtım. Okul hesabı bu bankayla anlaşması vardı. Okul ortalama 12 bin lira idi. Oraya bırakılan para ile okul taksitlerini ödedim. Kendime ait olan parayı bu bankaya yatırdım. Amacımda maaş hesabı ile karışmaması içindi. İddianamedeki çağrıdan haberim yoktur. Bu yatırdığım para hibe olarak aktarılmadı. Kendi hesabıma aktarıldı. İddianamedeki diğer paralar ise okul taksiti ve fatura ödemelerine ilişkin faturalardı. İhraç olmamla ilgili Anayasa Mahkemesine başvurdum. Ülkemize kara leke olan 15 Temmuz kim planladı ise onları lanetliyorum. Bizim bu duruma düşmemizin sebebi onlar olmuştur. Darbe girişimi sırasında o tankın altında ölecek insanlardan biri benim. Bununla ilgili darbe girişiminde hayatını kaybedenlere yardımda bulundum. Bu konuyla ilgili Başbakanlık tarafından teşekkür aldım. Bu durum benim nerede durduğumun göstergesidir. Anne ve babam ile eşimde mağdur olmuştur. Benim için en ağır gelen şey vatan haini ilan edilmesidir. Tahliyemi talep ediyorum” dedi.

Tuncay Dikyol ise verdiği ifadede, “FETÖ/PDY ile bir bağlantım yoktur. Benim oğlum başarılı bir çocuktur. Şu anda Fatih Fen Lisesin okumaktadır. Devlet okulundaki sınıf öğretmeninin yönlendirmesiyle çocuğumu burslu olarak okula gönderdim. Özel okula vermemle devletten teşvik aldım. Yıllık 3 bin lira verdik. Aylık taksitler halinde ödedik. Bank Asya da 99 yılından bu yana param vardır. O da bana gelir getirmektedir. 30 yıllık devlet memuruydum. Banka TMSF ye geçti. Daha da garantili bir banka olmuştur. Bundan dolayı para tuttum. Herhangi bir sohbetlerine katılmadım, evlerine gitmedim, okullarına gitmedim. Ben 12 Eylül darbesini görmüş birisiyim. Hiç bir darbe memlekete fayda sağlamaz. Herkes kendi görevini yapsın. Vatanını seven insan görevini en iyi yapan insandır. Ben 30 yıldır görevimi en iyi şekilde yapmaya çalıştım. Facebook sayfası bana aittir. Paylaşımlarım bir eleştiri idi. Ben 4 aydır dışarıdayım. Ailemin ihtiyaçları var. Yapmadığımız bir eylemden dolayı cezalandırılıyoruz. Tutuksuz yargılanmayı talep ediyorum. Dünya menfaati için kimseyi ezmek istemem. İsteyeni ise lanetlerim” dedi.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, eksiklerin giderilmesi için ileri bir tarihe ertelenmesine karar verdi.
Kaynak: İHA