Düzce Üniversitesi Türkiye İnovasyon Haftası Etkinlerine Katıldı

Düzce Üniversitesi, Ekonomi Bakanlığı’nın koordinatörlüğünde Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) düzenlediği “Türkiye İnovasyon Haftası” etkinliklerine katılarak bilimsel çalışmalarını sergiledi.

Düzce Üniversitesi Türkiye İnovasyon Haftası Etkinlerine Katıldı
Sürdürülebilir kalkınma yolunda yenilikçi çalışmaları desteklemek amacıyla bu yıl beşincisi düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası, İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Bu yıl 10 farklı ülkeden toplam 185 konuşmacının katıldığı etkinlik, profesyonelleri, sanayicileri, iş dünyası temsilcilerini, akademisyenleri, öğrencileri ve yenilikçi fikirleri olan girişimcileri bir araya getirdi.

Üç gün süresince devam eden etkinliklerde Düzce Üniversitesi’ni, Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜBİT) ile Üniversitenin en büyük iştirakçileri arasında yer aldığı Düzce Teknopark’ın temsil ettiği etkinlikte, Mühendislik Fakültesi’nde eğitim gören başarılı öğrencileri ile Makine ve İnovasyon Topluluğu üyesi öğrencileri de yer aldı.

İnovasyonu, ülkelerin teknolojik gelişmesindeki en önemli itici güç olarak gören Düzce Üniversitesi, bu uluslararası organizasyona katılarak inovasyon ve Ar-Ge alanlarına verdiği desteği bir kez daha gösterdi. Tanıtım standımızda, Düzce Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi‘nin hizmetleri ve faaliyetleri hakkında ziyaretçilere detaylı bilgiler sunuldu. Merkez; Üniversitenin yanı sıra sanayi, özel kuruluşlar ve kamu kuruluşlarının araştırma, ürün geliştirme ve üretim aşamalarında ihtiyaç duydukları analiz ve ölçüm taleplerini başarıyla yerine getirdiği belirtildi.

DÜBİT bünyesinde faaliyetlerine başlayan Tasarım-Prototipleme ve Test Merkezi’nin sahip olduğu teknolojik alt yapısı ve modern 3 boyutlu yazıcılarıyla, sanayicilerin ihtiyaç duyduğu ürünlerin tasarımı, prototiplerinin üretilmesi ve test edilmesi gibi birçok çalışma katılımcıların beğenisine sunuldu. AR-GE ve inovasyona yönelik Merkezimizde üretilen ürünler, ilgiyle karşılandı.

Girişimcilik ve teknoloji alanında yaptığı çalışmalarla Bölgeye önemli hizmetler veren Düzce Teknopark, etkinliklerde başarılı bir tanıtım yaparak yeni işbirlikleri geliştirme imkanı elde etti. Açılan Kuluçka Merkezi ile daha da güçlenen Düzce Teknopark, inovatif düşüncelere sahip girişimci adaylarının da ilgi odağı oldu.

Ulusal ve uluslararası birçok inovasyon gurusunun bilgi ve deneyimlerini paylaştığı etkinliklerde; İnovasyonun Ekonomik Kalkınmadaki Gücü, Büyüme Odaklı İnovasyon, Akıllı Şehirler, Yapay Zeka, Biyomekatronik, Giyilebilir Teknoloji, Dijital Oyun, Spor, Kadın Girişimciler, Sosyal İnovasyon ve Sinema gibi başlıklarda konferans, panel, sergi ve atölye çalışmaları da düzenlendi.

Programda, firmalarda inovasyonu teşvik etmek amacıyla verilen 3. İnovaLİG Ödülleri de sahiplerini buldu.

Düzce Üniversitesi, Türkiye İnovasyon Haftası etkinliklerinde bilimsel ve yenilikçi çalışmalarını sergileyerek inovasyon alanında da değer üretmeye devam ediyor.
Kaynak: İHA