Döşemealtı Belediyesi'nden Yeni Nesil Parklar Dönemi

Döşemealtı Belediyesi, ilçe merkezinde son 1 yıl da 10 mahalleye çoğu tematik 12 park, yeşil alan ve sosyal donatı merkezi kazandırdı. Toplam 43 bin 244 metrekare alan üzerine inşa edilen parklar her yaş grubuna hitap edebilecek nitelikte planlandı.

Döşemealtı Belediyesi'nden Yeni Nesil Parklar Dönemi
Döşemealtı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapılan yeni nesil parklar içerisinde çocuk oyun alanlarının yanı sıra yürüyüş alanları, dinlenme bölümleri, içerisinde tuvaletlerin olduğu kafeteryalar, köpek besleyenler için özel parkur, minik göletler, voleybol, basketbol sahaları, tenis kortları da bulunuyor.

Yeşilbayır ve Yeniköy Mahallelerinde toplam 4 olmak üzere aralarında tematik parklarında yer aldığı Altınkale, Bahçeyaka, Düzlerçamı, Nebiler, Tomalar, Çıplaklı (TOKİ) Yalınlı ve Dağbeli Parkları için yaklaşık 3 Milyon 500 bin lira yatırım yapıldı. Projeleri Döşemealtı Belediyesi tarafından hazırlanan ve önümüzdeki günlerde çalışmalarına başlanacak 4 Mahalle’ye 8 tematik park daha yapılacak. 3 Milyon lira yatırımla inşa edilecek 8 yeni park ile 17 bin 714 metrekare atıl durumdaki alan yeşillendirilip, çevre düzenlemesiyle birlikte vatandaşların hizmetine açılacak. 5 Ayda tamamlanarak hizmet vermeye başlayacak 8 parkın 5 tanesi Yeniköy’de diğerleri de Yeşilbayır ve Karaman Mahallelerinde inşa edilecek.

"Çok amaçlı mekanlar"

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, ilçe halkının ihtiyaç duyduğu park, yeşil alan çalışmalarını sıradan projelerle değil nitelikli ve her yaştan her kesime hitap edebilecek şekilde detaylandırdıklarını söyledi.



Genç, “Tematik parklara ağırlık veriyoruz, aynı alan içerisinde küçük çocuklarımız için de büyükler içinde alanlar oluşturuyoruz. Ayrıca bazı parklarımıza basketbol, voleybol, tenis kortu ilave etmek suretiyle daha da işlerlik kazandırdık. Amacımız çocuklarımızın da gençlerimizin de ailelerin de kullanabileceği çok amaçlı sosyal ve sportif mekanlar oluşturmak” dedi.

Kaynak: İHA