CHP'den 'Terörle Mücadele Desteği' Sitemi

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Terörle mücadele, akan kanın durması için, anaların gözyaşlarını durdurmak için ne ihtiyacınız var, ne eksiğiniz var? Ne eksiğiniz varsa, hangi desteği istediniz de vermedik? Söyleyin, onu da verelim" dedi.

CHP'den 'Terörle Mücadele Desteği' Sitemi
TBMM’de açıklama yapan Özel, Anayasa metninde 19. maddenin e bendinde değişiklik olduğunu gördüklerini belirterek, "19. maddenin e fıkrasındaki değişiklik önceki teklifte 67. madde seçme ve seçilme hakkının tamamen çıkarılması teklif ediliyordu. 67. maddenin geri konulduğu anlaşılıyor. Ayrıca 67. maddenin son fırkasında bir değişiklik var" ifadelerini kullandı.

Özel, "3 Kasım 2019’da seçimlerin yapılacağı düzenlenmiş. MHP ile mutabakat bu yönde. Dar bölge seçim sisteminin MHP için yarattığı sıkıntı ortada. Bu madde baskın seçimde güvenceyken, o maddeyi kaldırma yöntemiyle göze göstermeden hamle yapılıyor, o madde kaldırılmasıyla yarattığı sıkıntı görüldüğü için madde geri konuyor. Size Cumartesi günü verilen metinle, dağıtılan metin aynı mı? Verilen metin başka, dağıtılan başka ise Adalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi bunu niye yaptılar? Yok eğer değilse, kanun teklifi için ve geri çekme dilekçesi var mı? Olmadığını görüyoruz. Yoksa Meclis Başkanlığı kendisine teslim edilmiş bir teklif üzerinde esaslı değişiklik yapılmasına nasıl izin veriyor. Bu konuda MHP bu konuda ne kadar bilgili" şeklinde konuştu.

Liderler zirvesinin iktidar partisi tarafından talep edildiğini söyleyen Özel, "Başbakan’ın neler söyleyeceğini önemsiyoruz. Bugüne kadar Sayın Başbakan’a sunacağımız, bugüne kadar ne sunduysak, onu sunarız. Terörle mücadele, akan kanın durması için, anaların gözyaşlarını durdurmak için ne ihtiyacın var, ne eksiğiniz var? Ne eksiğiniz varsa, hangi desteği istediniz de vermedik? Söyleyin onu da verelim. Şu anda tanınmayan hangi yetki verilirse terör bitecek, kan duracak? Kimse kimseyi kandırmasın" dedi.

Kaynak: İHA