Bursa'da Organ Bağışı

Beyin ölümü gerçekleşen 68 yaşındaki kişinin karaciğeri ve iki böbreği, üç hastaya nakledilmek üzere alındı.

Bursa'da geçirdiği beyin kanaması nedeniyle kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen kişinin karaciğeri ve böbrekleri üç hastaya nakledilecek.

Alınan bilgiye göre, beyin kanaması geçiren ve Çekirge Devlet Hastanesine kaldırılan Ertuğrul Muhsin U'nun (68) beyin ölümü gerçekleşti.

Bunun üzerine hastane yetkilileri, Ertuğrul Muhsin U'nun ailesiyle organ nakli konusunda görüşme yaptı. Ailenin olumlu yanıt vermesiyle bu kişinin karaciğeri ve böbrekleri başarılı bir operasyonla alındı.

Çekirge Devlet Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü ve Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Timur Didinen, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl hastanede 30'uncu donör organizasyonunu gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bir donörün en az üç kişiye can demek olduğunu belirten Didinen, 'Vatandaşlarımız en az 90 kişiye hayat bağışlamış oldu. Öncelikle bu hassasiyetleri dolayısıyla vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum, onları kutluyorum. Organları bağışlanan kişilere rahmet, ailelerine sabır diliyorum.' dedi.

Didinen, Ertuğrul Muhsin U'nun bağışlanan karaciğeri ve iki böbreğinin organ bekleyen hastalara nakledilerek onların sağlığına kavuşmasının sağlanacağını ifade etti.

Acıbadem Bursa Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Dr. Salih Gülten de karaciğerin Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde, böbreklerden birinin Acıbadem Bursa Hastanesinde sıra bekleyen hastalara nakledileceğini bildirdi. Gülten, diğer böbreğin nakledileceği hastanın, eşleşmelerin uygunluğu sonucunda belli olacağını sözlerine ekledi.

Ertuğrul Muhsin U'nun damadı Faruk Sarı ise kendileri için çok zor bir gece olduğunu dile getirerek, 'Organ nakledilecekler bu gece çok mutlu olacak. Onlara bir umut ışığı olacak. İnşallah fayda görürler. Bizim için zor bir gece ama inşallah onlar için her şey çok güzel olur.' diye konuştu.
Kaynak: AA