Burdur Teröre Karşı Tek Yürek

Burdur Valiliği, Burdur Belediyesi ve Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı öncülüğünde Burdur’da düzenlenen yürüyüşte, Burdur halkı ellerinde Türk bayrakları ile teröre lanet okudu.

Burdur Teröre Karşı Tek Yürek
Burdur merkez Köprübaşı kavşağında toplanan yüzlerce vatandaş, ellerinde Türk bayrakları ile ülkemizde yaşanan terör olaylarına tepki gösterdi. ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’, ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’, ‘Her Türk asker doğar’, ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ gibi çeşitli sloganlar atarak teröre tepki gösteren vatandaşlara sivil toplum örgütleri, siyasi partiler ve öğrenci grupları destek verdi.

Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker başta olmak üzere Burdur protokolü de yürüyüşe katıldı.

Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan vatandaşlar, ilk olarak saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşını okudu. Törende, İstanbul Beşiktaş’ta yaşanan terör saldırısında şehit olan polislerin isimleri okunarak, yoklama alındı. Programda, Burdur Müftüsü Hıdır Bayrak tarafından dua edildi. Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve Burdur Valisi Şerif Yılmaz birer konuşma yaparak, şehit polis ve sivil vatandaşlara Allah’tan rahmet, Türk milletine ise başsağlığı diledi. Program, sloganların atılması ile olaysız bir şekilde sona erdi.
Kaynak: İHA