Bilişim Dünyasını Keşfeden GKV'liler Kodlamalarıyla Dikkat Çekti

Bilgisayar Bilimleri Eğitimi Haftası etkinlikleri kapsamında Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu öğrencileri kodlama yaparak bilişim teknolojisine yönelik ilk adımları atmaya başladı.

Bilişim Dünyasını Keşfeden GKV'liler Kodlamalarıyla Dikkat Çekti
21.yüzyılda bilişim teknolojisine hakim olanların dünya genelinde söz sahibi olacağını ifade eden GKV Özel Okulları Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Öğretmeni Bahar Birimoğlu “Günümüzde “kod okuryazarlığı” önemli bir kavram olarak öne çıkmaktadır. Kod yazmak inovatif düşünmeyi ve girişimciliği teşvik etmektedir” dedi.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencileri bilişim dünyasını adım adım keşfetmeye çalışırken minik öğrenciler kodlama alanındaki deneyimlerini de arttırarak geliştirmeyi sürdürüyor. Bilgisayar Bilimleri Eğitimi Haftası etkinlikleri kapsamında Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu öğrenciler bilişim dünyasında seyahat ederek sistemde kodlama yapmayı öğrenirken yüzyılın en önemli teknolojisi olan bilişim teknolojisine yönelik ilgilerini de attırıyor. GKV Özel Okulları Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Öğretmeni Bahar Birimoğlu yapılan çatışmalar hakkında bilgiler vererek öğrencilerin bu teknolojiyi sevmesi ve doğru algılaması için yürütülen çalışmaları değerlendirdi. Birimoğlu yaptığı değerlendirmede “Code.Org girişimi, tüm dünyada herkesi kod yazabilmeleri için cesaretlendirmekte ve bunun çeşitli etkinlikler düzenlemektedir. Bu etkinlikler kapsamında “Hour of Code kampanyasına Dünyanın birçok ülkesinden binlerce öğrenci katılmıştır. Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu, habitat derneği işbirliği ile kodlama etkinliği gerçekleştirilmiştir. Bu etkinliğin amacı, kodlama dersi ile öğrencilerimizin analitik ve eleştirel düşünme, problem çözebilme, tasarım odaklı düşünme gibi önemli becerileri kazandırmayı hedeflenmekteyiz” dedi.

‘‘Teknolojiye hakim olan dünyada güçlü olur’’

21.yüzyılın gelişen teknolojisine hakim olan nesillerin dünyada daha çok güçlü olacağına da dikkat çeken GKV Özel Okulları Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Öğretmeni Bahar Birimoğlu “Öğrencilerimizin akademik çalışmalar yanında bilgisayar ve bilişim teknolojisine ilgi göstermesi ve bu alanlardaki hakimiyetlerinin arttırılması için gerekli her türlü çalışmayı ve desteği vermeye devam edeceğiz. Bugün gelişen teknolojiye ve bilişim dünyasına hakim olan devletlerin dünyadaki ağırlığı ve gücü ortadadır. Yeni neslin bu teknolojiyi yakından tanıması ve bu sistemi geliştirmesi için onların küçük yaşta eğitilmesi ve kullandıkları programlara ilaveten kendi programlarını yapabilmeleri sağlamak gelecek yaşamları için büyük önem taşımaktadır. Bu etkinliklerle çocuklarımızın dikkatini bilişim dünyasına çevirmekte ve bu bu dünyadaki bilgilerini geliştirerek teknolojiyi etkin kullanabilmeleri ve kendi teknolojilerini geliştirebilmeleri yönündeki ilk adımları atmalarını sağlamak istiyoruz. Elde ettiğimiz sonuçlara baktığımız zaman başarılı olduğumuzu ve bu alanda daha ciddi ve daha çok çalışmamız gerektiğini düşünüyoruz. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları bu anlamda gerekli çalışmaları her zaman ki gibi sürdürmeye devam edecektir” diye konuştu.

Kaynak: İHA