Belediye Başkanı Yangın İhbarında Bulunup Kameradan İzledi

Adana Aladağ’da yaşanan büyük yurt yangını sonrası tüm yurtlarda denetim yaptıran Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, belediye binasındaki durumu görmek için gerçeğini aratmayan bir yangın tatbikatı yaptırdı.

Belediye Başkanı Yangın İhbarında Bulunup Kameradan İzledi
Yalova Belediyesi itfaiye biriminde görevli birkaç personel dışında kimsenin haberinin olmadığı bir tatbikat ile binanın eksikleri ve olası bir yangında belediye personelinin davranışları test edildi. Yalova Belediye binasının giriş noktasından insanlara zararı olmayan duman, saat 11.33’te koridorlara verilirken, itfaiyeye yangın bilgisini Başkan Vefa Salman telsizle verdi. İhbar üzerine harekete geçen itfaiye ekipleri 11.36’da belediye binasına geldi.

Kameralardan takip etti

Yangın alarmının çalmaya başlamasıyla birlikte makam odasındaki kanaryası Limon’u da alıp dışarı çıkan Salman, daha sonra yaşanan gelişmeleri güvenlik odasındaki kameralardan izledi. Belediye personelinin önemli bir bölümü yangın merdivenlerini kullanarak binayı tahliye ederken bir kısmı da dumanın etkilemediği merdivenleri kullandı. İtfaiye araçları gelmeden bina içinde acil durum eğitimi almış personellerin hortum çekerek yangın noktasına müdahale için hazırlık yaptığı görüldü.

Olay yerine gelen itfaiye ekibi de tahliye işlemlerini hızlandırarak binayı tamamen boşalttırdı. Alarmın çalmaya başlamasından sonra 5 dakika içinde bina içinde kimse kalmadı.

“Personelimizin yüzde 80’ini çok iyi reaksiyon gösterdi”

Gelişmeleri kameralardan takip eden Başkan Salman, “Biliyorsunuz, yurtları denetledik ve yakın zamanda raporumuzu hazır etmiş olacağız. Ancak başka kurumları denetlerken kendimizi test etmememiz olmazdı. Bu nedenle ön hazırlığından sadece az sayıdaki görevli personelin haberi olduğu bir tatbikatla belediye binamızın durumunu gördük. Özel kalemimde görevli sekreterlerimin ve telsiz anonsuna cevap veren ve olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin dahi haberi yokken bina için duman verip yangın alarmını çalıştırdık. Sevinerek izledim ki personelimizin yüzde 80’ini bilinçli hareket etti. Yangın merdivenlerini kullandı. Dumanın geldiği noktadan uzaklaştı ve temiz olan merdivenleri kullandı” dedi.



“Eksikleri tespit edip gidereceğiz”

Başkan Vefa Salman, görüntüler üzerinden binanın eksiklerini tespit edip, gereğini yapacaklarını söyleyerek, “Sadece yangın değil, deprem gibi doğal afetlere de hazırlıklı olmak için tatbikatlar yapıp eksiklerimizi tespit edeceğiz. Personelimize bu yönde eğitimler vereceğiz. Bugün çok iyi ve özel bir çalışma oldu. Başta İtfaiye Müdürümüz Murat Sevinç olmak üzere tüm ekibimizi kutluyorum. Tatbikat olduğunu öğrenince büyük şaşkınlık yaşadılar" dedi.

Başkan Vefa Salman, belediye binası dışında korku ve merakla itfaiye ekiplerini izleyen personele teşekkür ederek alarmın tatbikat amaçlı verildiğini söyledi.

Belediye personeli, alarmın bir tatbikat olduğunu öğrenince büyük şaşkınlık yaşadı.
Kaynak: İHA