Başkan Yardımcısı Kabadayıoğlu, 'Körfez'in Geleceği İlimtepe-Dereköy'

Körfez Ticaret Odası’nın ‘Dış Paydaş Çalıştayı’nda konuşan Körfez Belediye Başkan Yardımcısı Selattin Kabadayıoğlu, “Başkanımız İlimtepe’ye ayrı bir önem veriyor. O bölge Körfez’in geleceği olacak” dedi.

Başkan Yardımcısı Kabadayıoğlu, 'Körfez'in Geleceği İlimtepe-Dereköy'
Körfez Belediyesi başkan yardımcıları, Körfez Ticaret Odası’nın (KTO)düzenlediği ‘Dış Paydaş Çalıştayı’na katıldı.

KTO’da gerçekleşen toplantıya Körfez Belediye Başkan Yardımcıları Selattin Kabadayıoğlu ve aynı zamanda Kent Konseyi Başkanı İsa Taş, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın, Körfez Ticaret Odası Başkanı Sibel Moralı ve yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda kurum yöneticisi ve STK temsilcileri de katıldı.

Körfez Ticaret Odası Başkanı Sibel Moralı’nın yaptığı açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen Körfez Belediye Başkan Yardımcısı ve Kent Konseyi Başkanı İsa Taş, ilçenin daha da güzelleşmesi adına tüm paydaşların el ele vermesi gerektiğini belirterek, “Birlikte çok güzel işler başarabiliriz. Tüm STK’lar ve kurumlar birlikte proje üretmeliyiz. Ve bu projeleri de hep birlikte desteklemeliyiz” dedi.

Dış paydaş olarak Körfez Belediyesi’nin çalışmalarının oda faaliyetlerinden ayrı tutulamayacağını söyleyen Selattin Kabadayıoğlu, ulaşım, kültür ve spor alanında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aktardı. Kabadayıoğlu, “Kuzey Marmara Otoyolu’na ek olarak eski İstanbul Yolu’nun da duble yol hale getirilmesi sonrasında ulaşımın en rahat olduğu ilçelerden biri konumuna geleceğiz. D-100 ve TEM’deki trafiği en kısa yoldan Kuzey Marmara Otoyolu’na aktarma noktasında çalışmalar yapıyoruz. Diş Hastanesi’nin hemen arkasından 4,5 kilometrelik yolla İlimtepe’ye bağlantı yapacağız. 2017’de bu proje şekillenmiş olacak. Yarımca-İlimtepe arasındaki yol duble hale getiriliyor. Bunlar ilk etap projeler. İkinci etapta ise düşük mailli bir yolla trafiği kuzeye atmak olacak” diye konuştu.

Yarımca’da eski belediye binasının olduğu alanda üniversite kampüsü yapma noktasında çalışmaların devam ettiğini söyleyen Kabadayıoğlu, “Kampüs, bölgeye de hareketlilik katacaktır. Ama asıl önemli olan, Körfez’deki sanayi-üniversite işbirliğini de arttıracaktır. Mimar Sinan, Atalar, Güney, Fatih ve Barbaros mahalleleri, sanayi ile iç içe. Başkanımızın da talimatı ile İlimtepe bölgesinde Körfez’in nefes alabileceği yeni bir Körfez kuracak şekilde planlamalar yapıyoruz. Kuzey Marmara Otoyolu bittiği zaman o bölge Körfez’in en revaçta bölgesi olacak. Başkanımızın bir diğer önem verdiği proje olan İlimtepe Kültür Merkezi’de tamamlandığında bölgenin sosyal ve kültürel ihtiyacı karşılayacak” şeklinde konuştu.

Başkan Yardımcısı Kabadayıoğlu, konuşmasının son bölümünde TOKİ’nin bölgede proje çalışmalarına başladığını söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından paydaşların tek tek görüşlerini aktardı.
Kaynak: İHA