Başkan Akdoğan'dan Gönül Kapısı'na Destek Çağrısı

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde’de faaliyetini sürdüren esnafı, ihtiyaç sahibi vatandaşların ücretsiz alışveriş yapabildiği Gönül Kapısı Market’e ayni ve nakdi yardım yapmaları çağrısında bulundu.

Başkan Akdoğan'dan Gönül Kapısı'na Destek Çağrısı
Niğde Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Niğde Belediyesi tarafından kurulan ve hayırseverlerin katkılarıyla oluşturulan Gönül Kapısı Market’in çalışma sisteminin tanıtılması için il genelinde faaliyetini sürdüren esnafa yönelik toplantı programları organize etti. Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, her hafta farklı gruplardan esnaf ve hayırseverlerin davet edileceği toplantıların ilkinde, Niğde Belediyesi’ne ait Aşevi’nde bir grup esnafla öğlen yemeğinde bir araya geldi.

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, yemeğin ardından davetlileri Niğde Belediyesi Gönül Kapısı marketi gezdirdi. İhtiyaç sahibi vatandaşların, kartlı sistemle para ödemeden ihtiyaçlarını karşılayabildiği marketin çalışma sistemiyle ilgili bilgi veren Başkan Akdoğan, marketin dijital yazılımının Niğde Belediyesi tarafından yapıldığını, ürünlerin büyük kısmının ise hayırsever vatandaşların katkılarıyla alındığını belirtti.

Niğde Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nde kaydı bulunan ihtiyaç sahibi vatandaşlara kredi kartı benzeri dijital kart verildiğini söyleyen Başkan Akdoğan, “Bu kartlara kişilerin durumlarına göre her ay puan yükleniyor. Kartıyla birlikte buraya gelen vatandaş, kartın içindeki puanlara göre buradan ihtiyaçlarını para ödemeden alabiliyor” dedi.

Niğde Belediyesi’nin oluşturduğu Gönül Kapısı Market sisteminin çevre il ve ilçelerdeki belediyelerin de ilgisini çektiğini kaydeden Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, pek çok belediyenin bu sistemi oluşturabilmek için Niğde Belediyesi’nden teknik destek istediğini vurguladı.

Gönül Kapısı markette, ihtiyaç sahibi vatandaşların gıdadan, giyeceğe, kırtasiyeden mobilyaya, her türlü ihtiyaçlarının karşılandığını kaybeden Başkan Akdoğan, markete hayırseverlerin önemli katkılarının olduğunu söyledi.

Gönül Kapısı sistemini daha da genişletip, daha geniş kesimlere ulaşmayı hedeflediklerini ifade eden Akdoğan, “Bu konuda hayırseverlerimizden destek bekliyoruz. Esnafımızdan aynı ve nakdi destek bekliyoruz. Burada bir gönül köprüsü oluşturduk. Hayırseverlerden, ihtiyaç sahiplerine ulaşan bir köprü kurduk.” diye konuştu.

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, iki yıl önce kurulan Niğde Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün, kimsesizlerin kimsesi olduğunu belirterek, “ Örneğin, kurduğumuz aşevinde hazırlanan yemekler, günlük iki öğün olarak hasta, yaşlı ve kimsesi olmayanların evlerine kadar görevlilerimiz tarafından ulaştırılıyor. Yine çorba pınarında öğrencilere günlük sıcak çorba ikram ediliyor. Engelli vatandaşlarımıza, tekerlekli ve akülü sandalye veriyoruz. Niğde dışında öğrenimini sürdüren Niğdeli üniversite öğrencilerimize, kurulan bir vakıf aracılığıyla burs veriyoruz. Odun, kömür ve soba yardımları yapıyoruz. Buna benzer onlarca kalem yardımlarımız oluyor. Bu yardımlarımızın büyük çoğunluğunu hayırseverlerimizin desteği ile yapıyoruz.” dedi.

Gönül Kapısı Marketin, faaliyet sistemini yerinde gören esnaf ve hayırseverler de sistemin kurulmasını sağlayan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve belediye personeline teşekkür etti.
Kaynak: İHA