Başkale'de Engellilere Yönelik Etkinlik

Başkale ilçesinde Özel Elbak Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi engelliler için program düzenledi.

Başkale Tepebaşı İmam Hatip Orta Okulu Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe, İlçe Müftüsü Mehmet Zeki Serdaroğlu, Başkale Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Gürkan Karaman, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Sami Karakelle, Özel Elbak Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Erdal Yılmaz, Kurucu Müdür Birgül Yağızer, kurum öğretmenleri, okul müdürleri ve öğrenci velileri katıldı.

Tiyatro gösterimiyle başlayan etkinlikte, engelli öğrenciler karakalem resim çalışması yaptı ve şiir okudu. Daha sonra öğretmen Ferhan Bozutmak, işitme engellileriyle ilgili bilgi verdi ve akabinde işitme engelli öğrencisiyle birkaç örnek üzerinden eğitim etkinliği yaptı. Usta bakıcı Seher Yağızer, öğrencileriyle fon müziği eşliğinde gösteri sahneledi. Zihinsel engelli öğrenci Davut Özer 'Umut' adlı şiiri okurken yine zihinsel engelli Habip Yiğit de bağlamasıyla şiire eşlik etti.

Merkez çalışmaların yer aldığı slayt gösterisinin ardından engelli öğrencilerin öğretmenleriyle halay çektiği etkinlik, merkezin kardeş okul seçtiği Başkale Cumhuriyet İlk ve Orta Okulu öğrencilerine hediyeler verilmesiyle son buldu.

Kaynak: AA