'Avrupa Birliği Bakanlığı Yerine Milli Birlik Bakanlığı Kurulsun' Önerisi

Milli Birlik ve Kardeşlik Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Kabadayı, Cumhurbaşkanı’na seslenerek, Avrupa Birliği Bakanlığı’nın kaldırılıp, yerine ‘Milli Birlik Bakanlığı’nın kurulması talebinde bulundu.

'Avrupa Birliği Bakanlığı Yerine Milli Birlik Bakanlığı Kurulsun' Önerisi
İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde yaşanan hain bombalı saldırıyı kınayan Milli Birlik ve Kardeşlik Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Kabadayı, “Beşiktaş patlamasının görünen yüzünde PKK olsa da o kalleşleri destekleyen onlara lojistik destek sağlayan FETÖ’cülerin olduğunun düşüncesindeyiz. İkiyüzlü Avrupa var, Batı var, ABD var. Ülkemiz maalesef uluslararası bir terör mekanizmasının hedefinde 7 düvele kaşı savaşıyoruz. Teröre alışmayacağız. Ancak terörle daha etkin bir mücadele modeli oluşturacağız. Bunu yapmak zorundayız. Örneğin teröristler gözaltında iken emniyete gidip onlara sahip çıkmaya çalışan sözde milletin vekili olan alçaklarında derhal tutuklanmaları sağlanmalı. Çünkü suçlu övülüyor bu bir örnektir” dedi.

Federasyon olarak terörün her türlüsünü şiddetle kınadıklarını ifade eden Kabadayı, “Terörün dini, imanı, ırkı, rengi, mezhebi olmaz. 40 yıldır bu ülkede PKK terör örgütü ülkemizin başına bela olmuş. Ülkemizin içinde şehit gelmemiş hiçbir ilimiz neredeyse kalmamıştır. Ülkemizin her toprağına şehit ateşi düşmüş. Çözüm süreci ile biraz engellenmiş, hain eylemler FETÖ kanalı ile sabote edilmiş çözüm süreci zaafa uğratılmıştı. Bu aşamada sorunu kökünden çözmeye kararlı olan hükümet bazı sözde siyasi partilerce acımasızca eleştirilmiş, sürecin zaafa uğratılmasında çirkince katkıları olmuştur. Bugün görüyoruz ki aynı siyasi partinin sözde bir milletvekili bugün sosyal medya hesabında diyor ki ‘hükümet Beşiktaş patlamasıyla ilgili yayın yasağını neredeyse bomba patlamadan koyacaktı’ diyor. Ey vatan haini sen de korkmasan neredeyse ‘hükümet patlattı’ diyeceksin. Sen bu yazıyı paylaşırken ‘bombanın patlayacağından haberdar mıydın ki’ diye sorarım sana. Tıpkı 15 Temmuz’a ‘tiyatro’ dediğiniz gibi. Kanınızda var hainlik, genlerinizde var ülke düşmanlığı. Oysa bu son çırpınışlarınız” diye konuştu.



Avrupa Birliği Bakanlığı yerine Milli Birlik Bakanlığı kurulsun”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek, Avrupa Birliği Bakanlığı yerine Milli Birlik Bakanlığı’nın kurulması talebinde bulunan Kabadayı, “Cumhurbaşkanımdan ve Başbakanımdan talebimiz şudur: Avrupa’ya resmi olarak resti çekip Avrupa Birliği Bakanlığı’nı lağvedip, yerine Milli Birlik Bakanlığı’nın kurulmasını öneriyoruz. Terörü, Avrupa ve Batı destekliyor. Avrupa Birliği’nin başı Almanya’dır. Sürekli ülkemizi oyalamak, sürekli müzakere faslını açma konusunda sudan bahaneler üreten, çökmüş bir Avrupa’nın ülkemize katacağı hiçbir katkı yoktur. Avrupa’nın başı yılanın başıdır. Bizim ülkemizde terörist olanları kendi ülkelerinde baş tacı yapan Alman Başbakanı Merkel müttefik ülke olma özelliğini kaybetmiş bir ülkenin hasta halini ortaya koymaktadır. Beşiktaş patlamasında 44 şehit verdik. Yine gencecik yavrularımız toprak oldu. Analar, eşler yandı, kavruldu. Çocuklar yetim kaldı. İman sahibi milletimiz o analarla birlikte yandı, o analarla birlikte ağladı. Ancak bazı şerefsizler var ki, bu ülkenin ekmeğini yemeye devam edip hainlikte sınır tanımıyorlar” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA