Ankara İş Dünyası Tek Ses Tek Yürek

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, "Teröre karşı tek ses, tek yürek olacağız" dedi.

Ankara İş Dünyası Tek Ses Tek Yürek
Platform Ankara çatısı altında bir araya gelen Ankara Ticaret Odası (ATO), Ankara Sanayi Odası (ASO), Ankara Ticaret Borsası (ATB), MÜSİAD Ankara Şubesi, TÜMSİAD Ankara Şubesi, OSTİM Organize Sanayi Bölgesi, İvedik Organize Sanayi Bölgesi ve Ankara Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, ATO’nun ev sahipliğinde teröre karşı ortak bir bildiri yayımladı.

Platform adına ortak bildiriyi okuyan ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Ankara iş dünyası olarak başta PKK, DAEŞ ve FETÖ olmak üzere her türlü terörü lanetlediklerini belirterek, "Terörü destekleyenleri, terörden medet umanları da lanetliyoruz" diye konuştu.

Terörle mücadelede sonuna kadar devletin yanında olduklarını ifade eden Baran, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Biz bu oyunları çok gördük, hepsini de bozduk. İnşallah bundan sonra da her türlü oyunu bozacağız. Bu topraklarda kader birliği yapmış, ortak geçmişe sahip, ortak bir geleceğe umutla bakan, kardeşliğe inanmış bizler için, bu memleket ilelebet vatanımız olarak kalacaktır. Kararlılıkla, birliğimize ve beraberliğimize daha fazla sahip çıkacağız. Teröre karşı tek ses, tek yürek olacağız. Rabbim vatanını seven her ferdin kuvvetini ve sabrını artırsın, birliğimizi daim kılsın."

"Ülkemizin istikrarı ve huzuru bozulmak isteniyor"

Türkiye’nin kritik bir süreçten geçtiğini belirten Baran, "PKK, DAEŞ, FETÖ gibi çeşitli maşa ve kukla terör örgütleriyle ülkemiz üzerinde kirli bir oyun oynanıyor. Gerek terör saldırıları, gerek darbe, gerekse ekonomik oyunlarla sürekli önümüz kesilmeye çalışılıyor, ülkemizin istikrarı ve huzuru bozulmak isteniyor" dedi.

Kirli mihraklara en sert tokadı 15 Temmuz hain darbe girişiminde, canı pahasına destanlara namzet bir mücadele veren Türk milletinin attığını söyleyen Baran, "Şer odakları bilmelidir ki, dün olduğu gibi bugün de aziz milletimiz bir olarak, diri olarak, tek vücut ve tek yürek olarak tüm kirli planları ve senaryoları boşa çıkaracaktır" değerlendirmesinde bulundu.

"Bildikleri tek dil kahpeliktir"

İstanbul’daki terör saldırısının 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde ve İslam dünyası için çok önemli olan Mevlit Kandili arifesinde yapıldığına dikkati çeken Baran, "Bir kez daha gördük ki terör örgütleri için hiçbir insani değerin, hiçbir kutsalın kıymeti yoktur. Bildikleri tek dil kahpeliktir" dedi.

PKK ve FETÖ gibi terör örgütleriyle aralarına mesafe koymayan, teröre karşı tavır alamayan bazı ülkelerin demokrasi, hukuk ve insan hakları konusunda söyleyecek sözü olamayacağını vurgulayan Baran, uluslararası camiaya, dünyayı saran terör belası karşısında samimi davranma ve birlik olma çağrısı yaptı.

ATO Başkanı Baran, İstanbul’da meydana gelen terör saldırısında şehit düşenlere Allah’tan rahmet, yaralılara şifa diledi.

Toplantıda ATO Başkanı Baran’ın yanı sıra ASO Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özdebir, ATB Yönetim Kurulu Başkanı Faik Yavuz, MÜSİAD Ankara Şube Başkanı İlhan Erdal, TÜMSİAD Ankara Şube Başkanı Vahit Ayazoğlu, OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Orhan Aydın, İvedik Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Hasan Gültekin ve Ankara Sivil Toplum Kuruluşları Platformu ve TÜSİAV Başkan Vekili Mustafa Zengin yer aldı.
Kaynak: İHA