Ankara'daki İnovasyon Kırsala Bölgelere Yayılıyor

Ankara Kalkınma Ajansının, Türkiye’de tarım, turizm ve sosyal inovasyon konularında iyi uygulama örneklerinin tanıtımının yapılacağı İnovasyon Yol Haritası Çalıştayı’nı 14 Aralık 2016 tarihinde gerçekleştirileceği bildirildi. Çalıştaya, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayı’ın yanı sıra Proje Koordinatörü Dr. Coşkun Şerefoğlu’nun da katılması bekleniyor.

Ankara'daki İnovasyon Kırsala Bölgelere Yayılıyor
Ankara Kalkınma Ajansı, ‘Ankara’daki İnovosyonu Kırsala Taşıyoruz’ projesi kapsamında sosyo-ekonomik gelişim bakımından geri kalmış Başkent’in kırsal özellik gösteren ilçelerinde politika yapıcıların ve yerel aktörlerin inovasyon politikaları konusunda kapasitelerini artırmayı hedefliyor. Proje kapsamında düzenlenen inovasyon konusundaki farkındalık eğitimlerine toplam 485 kişinin katıldığını, sonraki aşamalarda düzenlenen hedef kitlesinin politika yapıcılar ve uygulayıcılar olduğunu bildiren yetkililer, spesifik eğitimlerden ise 200 kişi eğitim aldığını belirtti.

Eğitimler yoluyla 685 kişiye doğrudan ulaşıldığını kaydedildi. Projenin en önemli aktivitelerinden birisini oluşturan ‘Kırsal Alanlarla İnovasyon Yol Haritası’ hazırlıkları kapsamında Ankara’nın her bir alt bölgesini temsilen 1’er pilot ilçe olmak üzere toplam 5 odak grup toplantısı yapıldığı ve merkez kurumlarına yönelik ise geniş kapsamlı bir odak grup toplantısı gerçekleştirildiği belirtildi.

Proje, AB ve Türkiye tarafından finanse ediliyor

Ankara’da İnovasyonu Kırsala Taşıyoruz Projesi, Türkiye ve Avrupa Birliği tarafından ortak finanse edilen, Sivil Toplum Diyaloğu Programı çerçevesinde gerçekleştiriliyor. Proje, Türkiye ve Avrupa Birliği üyesi ülkelerden sivil toplum kuruluşlarının, ortak bir konu etrafında bir araya gelerek, toplumların birbirini tanımaları, karşılıklı bilgi alışverişi ve kalıcı diyalog kurmalarını sağlayan bir platform olarak geliştirildi.
Kaynak: İHA