Alanya Çöp Çevrim Tesisi Projesi'ne Bakanlık Onayı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Alanya Çöp Çevrim Tesisi Projesi'nin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandığını bildirdi.

Türel, yaptığı yazılı açıklamada, Alanya'da kurulacak çöp çevrim tesisi için hazırlanan projenin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca onaylandığını belirterek, ilçenin önemli bir sorununun bu projenin hayata geçirilmesiyle çözüleceğini ifade etti.

Alanya'da birçok yatırımın hayata geçirildiğini, bu kapsamda önceki ay Kadınlar Plajı'nın, hemen ardından toptancı halinin temelini attıklarını, yaptırdıkları Ak Köprü'nün tamamlanarak yakın zamanda hizmete açılmayı beklediğini dile getiren Türel, şunları kaydetti:

'Artık Alanya'yı çöp derdinden de kurtarıyoruz. Geçtiğimiz hafta Alanya'da çöpten elektrik elde edebileceğimiz, çöp çevrim tesisi projemizi Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız onayladı. Alanya'nın çöpü altındır diyeceğiz ve bu tesisisin temelini önümüzdeki aylar içerisinde atacağız. Alanya'yı bir mega projeyle daha tanıştıracağız. Artık Alanya'nın çöpü dert olmayacak ve çöpü elektrik olacak. Ülke ekonomisine katma değer sağlayacak.'

- Trafik sorunu katlı kavşaklarla çözülecek

Türel, Alanya'nın trafik sorununu çözmek için katlı kavşaklar yapılması gerektiğini, bu projelerin de hızlı bir şekilde hazırlandığını belirterek, 'Bir kavşak deyip geçmeyin. Yakıttan tasarruf, amortisman, lastik aşınması, zaman kazancı bunların hepsini bilimsel şekilde alt alta koyduğunuzda, bir kavşağın senelik kazancı yaklaşık 35 milyon lira. Şimdi işte bu kavşaklarla Alanya kazanacak, Alanyalı kazanacak. Artık saatlerce, dakikalarca beklediği israf ettiği akaryakıt cebinde kalacak.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA